Прави се много лесно: Най-вкусният сладкиш, който съм хапвал – вкусът от моето детство

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Проследете тези осем етапа, проследяващи подробно как да приготвите бързо и лесно един изключителен по вкусовите си качества сладкиш, вероятно силно желан, когато сте били малки. 1) Счупвате в купа 5 яйца, прибавяте 15 с.л. обикновена захар плюс 1 с.л. ванилова захар и разбивате на „гъста пяна“ – до видимо увеличаване на обема на сместа. 2) Добавяте по 15 с.л. олио и гореща вода и разбивате без да бързате. 3) Сега смесвате 15 с.л. брашно с ½ пакетче бакпулвер и започвате постепенно да прибавяте с лъжица към вече разбитата смес от яйца и захар. При това продължавате да разбивате с миксера, но на по-ниска скорост като междувременно разбърквате с шпатула, за да не се образуват „бучки“.
Този сладкиш може да се направи със всякакви плодове: Прекрасен е както със сливи, така и с грозде, кайсии или просто с конфитюрРецептата, която ще ви предложим, е наистина уникална. По две причини. Първата е, че сладкишът, койт…Jan 3 2019vijti.com

4) Поставяте хартия за печене в правоъгълна тавичка с примерни размери 32 х 22 см и изсипвате в нея половината от така приготвена смес. 5) Поставяте тавата във фурна, предварително загрята на 200 С, и печете в продължение на 10 – 12 минути, докато „хване коричка“. 6) Изваждате тавата, оставяте печеното да се охлади 2 – 3 минути, след което го намазвате равномерно с пласт сладко от череши, в количество малко по-малко от един буркан. 7) Заливате с останалата част от сместа и връщате тавата обратно във фурната, за да доопечете сладкиша до степен да се зачерви горната му повърхност като, от време на време, проверявате в средата със суха клечица.

8) Щом изстине, разрязвате сладкиша на равни кубчета, поръсвате ги отгоре с пудра захар и поставяте в средата на всяко от тях по една черешка. Сега е време за неземна наслада и за носталгични спомени по безвъзвратно отминалото детство, когато „мама“ редовно ви е гощавала с подобни превъзходни десерти!
Вече можете да върнете жеста и да го приготвяте често на вашите деца. бъдете сигурни, че ще бъде оценен по достойнство! Хубавите неща трябва да се предават през поколенията.
Спомените ще оживеят с този вкусен сладкиш – прекрасният сладък салам на баба (ВИДЕО)Всеки свързва детството с най-различни спомени. Най-сладки са тези от ваканциите, прекарани с баба, …Dec 29 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!