По Коледа просто не може без нея: Бърза, вкусна и пухкава питка душичка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Коледа наближава и е време да отворим тефтерите с рецепти за традиционните за празничните дни ястия, а едно от тях е любимата Коледна питка. Тя е едно от задължителните неща в списъка на всяка домакиня. Днес ви предлагаме изпитана и лесна за изпълнение рецепта на gotvach.bg, която освен всичко друго, дава един прекрасен и харесван от всички краен продукт.
Да запретваме ръкави!

Най-вкусната содена питка за Бъдни вечер: Изчезва за секунди и всички питат за ощеТрадициите ни повеляват на трапезата за Бъдни вечер задължително да присъства содената питка. В нея …Dec 12 2020vijti.com

Рецепта за Коледна питка
Необходими продукти:
кисело мляко – 400 гр.;
сода – 1 ч. л.;
брашно – 750 гр;
бакпулвер – 1 пакетче;
сол;
яйца – 1 бр.;
олио – 4 с. л.

Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбърква със содата, 2 ч. ч. брашно, слага се в тава и се прибавят бакпулвера, сол и захар.
Добавят се 3-4 с. л. олио към кипналото кисело мляко. Бърка се хубаво, като се прибавя още брашно, горе-долу около 1 пакет брашно е необходимо.

Изважда се от тавата и се меси до меко тесто върху набрашнена повърхност.
Слага се в намазнена тава, надупчва се с вилица и се слага в студена фурна. Фурната се загрява до 200 градуса, след което се намалява на 180. Пече се около 20 – 30 мин.
Отгоре се намазва с разбърканото яйце и се запича още няколко минути.
Това е нашата рецепта за Коледна питка. Добър апетит!

Изгубих цели 20кг с варени лимони и джинджифил. Ето как сами да си приготвите тази напитка и да имате тялото, което винаги сте искалиОтслабнете с варени лимони! Ще загубите поне 20 килограма! Органичните лимони са много богати на вит…Aug 5 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!