Попска яхния със заешко: Всичко се слага в гювеча и се пече във фурната

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Заешкото месо все по-често може да се намери на българския пазар и в големите магазини и със сигурност доста домакини се питат: „Как да го приготвя?“ В рецептите заешкото месо най-често се съчетава с много лук. Рецептата за попска яхния със заешко е вариант на лучена яхния. Заек попска яхния е богато ястие, което се приготвя с много зеленчуци и е подходящо за посрещане на много гости.

Разбиха незаконна кланица, собственикът представял месото за „био“ Българска агенция по безопасност на храните и органите на МВР разкриха незаконно производство и тъ…May 30 2020vijti.com

Ястието е подходящо и ако досега не сте приготвяли заек и нямате опит със заешкото месо.
Просто защото тази гозба се готви сама, вашата задача е да сложите всички съставки в гювеча, да го пъхнете във фурната и да го… забравите.

Ето и необходимите продукти:
лук – 1 кг,
моркови – 3 броя,
целина – 1 глава,
дафинов лист – 8 листа,
бахар – 6 зърна,
чесън – 3 глави,
черен пипер – 10 зърна,
домати – 1 кг,
лимон – 1 брой,
маслини – 10 броя,
заешко месо – 1 кг.

Първата стъпка от рецептата е подготовката на продуктите. Обелете главите лук, като е добре те да са средно големи. Измийте и обелете морковите и ги нарежете на дебели кръгчета. Обелете и чесъна, почистете и нарежете на едри кубчета целината. Измийте хубаво заешкото месо и го нарежете на големи парчета.

В дълбок тиган или тенджера загрявате ½ чаена чаша олио, след което в него изсипвате парчетата заешко месо. След като заешкото месо придобие леко златист цвят го извадете от мазнината и в същото олио изсипете и всички зеленчуци (без доматите) за няколко минути. Най-добре е да приготвите попската яхния със заешко месо в гювеч. Изсипвате запържените зеленчуци заедно с мазнината, месото, всички подправки, маслините, целите домати в гювеча и разбърквате, като най-отгоре нареждате нарязания на резенчета лимон.

Ако ползвате домати, то ги измивате и ги слагате цели, ако нямате пресни домати може да ползвате и домати от консерва. Слагате гювеча с попската яхния със заешко в студена фурна и я включвате на максимални градуси, след което намалявате фурната на 200 градуса и оставяте ястието да се пече за около 2 часа. Това е!
Да ви е сладко!

Това е най-опасната кръвна група, установиха учени от ХарвардАмерикански учени, работещи в Харвардския университет, заключиха, че една от кръвните групи има сери…May 3 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!