Пиле Фантазия по френски – сочно месце, пухкави картофки и много разтопен кашкавал. Малък разкош:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Крехкото пилешко месце е съставка на много вкусни рецепти. Днес ви предлагаме да опитате тази истинска пилешка фантазия от сочно месце, пухкави картофки и много разтопен кашкавал. За запеканката с пилешко ни трябват пилешки гърди, които предварително се мариноват, за да станат крехки и да останат сочни. Останалото е лесна работа. Ето как се приготвя това изумително вкусно пиле Фантазия по френски :

Домашна лимонада от бъз – стъпка по стъпка рецептаАроматна и освежаваща напитка – точно това, от което се нуждаете в горещо време.  И колко е хубаво д…May 12 2020vijti.com

Пиле Фантазия по френски

Продукти:

2 бр. пилешки гърди (пеперуди)

1 глава лук

щипка сол и захар

2 с.л. ябълков оцет

сол и черен пипер на вкус

червен пипер и чесън на прах

4 малки картофа

Освен това:

200 гр. кашкавал

2 големи яйца

заквасена сметана – по желание

пиле по френски

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на тънки полумесеци. Добавете към него щипка сол и захар и го понамачкайте, за да стане по-мек. Прибавете 2 супени лъжици ябълков оцет и оставете за известно време да се маринова.

Пилешкото филе нарежете на тънки късчета. Поръсете със сол, черен, червен пипер и чесън на прах. След това добавете лука заедно с маринатата. Разбъркайте добре и оставете за около 30 минути.

Сварете картофите в подсолена вода. Когато изстинат, ги настържете на едро ренде. Кашкавала също. Към тях прибавете 2 големи яйца и разбъркайте добре.

Вземете тава за печене, намажете я с олио и наредете пилешките гърди. Отгоре изсипете картофите с кашкавала и разпределете равномерно. За по-апетитна коричка, отгоре може да намжете с малко сметана.

Пъхнете ястието в загрята на 180 градуса фурна. Печете около 20-25 минути.

Ястието е готово за сервиране! Добър апетит!

Ето рецептата за фантастичната сурова торта на Силвена Роу – домакините си я предават като топъл хляб: Преди време топ-кулинарката Силвена Роу показа в „Мастършеф“ своята авторска рецепта за веганска с…May 8 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!