Откакто правя така шишчета забравих какво е скара и да омирисвам всичко живо наоколо (видео)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тези, които си падат по- вкусните сочни шишчета със сигурност ще харесат нашата идея . Разбира се, никакви необикновени рецепти не могат да заменят атмосферния поход сред природата, където можете да приготвите истинско барбекю на въглища с дим. Не винаги обаче има такава възможност, а на вас ви се хапва нещо вкусно. И ние идваме на помощ в тоз момент.

Шишчета в плик на фурна- досущ като, че са печени на барбекюОбичате шишчетата, но нямате барбекю или скара, на която да си ги направите? Няма проблем! Искаме да…May 26 2020vijti.com

Шишче в буркан

Ако е направено правилно, месото ще бъде сочно отвътре и ще има хрупкава коричка отвън .

Съставки

500 г месо
2-3 лука
0,5 лимон
сол и подправки на вкус
дървени шишчета

Подготовка

Нарежете месото на филийки, а лукът на колелца. Поставете ги заедно в купа


Изцедете сокът на половин лимон. Смесете със сол, подправки и малко вода. Залейте месото и лука с тази течност и оставете да се маринова няколко часа . Това е доста минималистичен начин за мариноване на месо за такава рецепта. В края ще напишем още една много изящна марина – особено за гастрономи .

Когато изтече достатъчно време, вземете дървени шишчета и нанижете последователно върху тях месото и лука.

След това изсипете малко количество вода в дъното на чист 3-литров буркан. Това е задължителна стъпка, за да се гарантира, че месото няма да изсъхне във фурната . Поставете останалите пръстени лук на дъното.

Сега можете да поставите месните шишчета в буркана с лук и вода. Ще получите около 5-6 шишчета за всеки. Можете да поставите парчета бекон отгоре , това значително ще подобри вкуса на месото. И отгоре всичко трябва да се увие плътно с фолио.

Изпратете бурканите в студената фурна и включете температурата на 180 градуса. Около един час ще бъде достатъчен.

 

След 1 час трябва да извадите бурканите и да отцедите цялата течност от тях и след това да ги върнете във фурната за 20 минути. Това е, за да се създаде хрупкава кафява коричка върху парчетата месо.

Всичко можете да видите по-подробно в това видео.

Друг вариант за марината

Трябва да настържете корен от джинджифил, да изцедите сок от лимона, да добавите малко течен мед. Изсипете почти цяла бутилка соев сос в тази маса и добавете подправки. Всеки в кухнята има свои собствени фаворити, така че можете да експериментирате и да изберете комбинацията, която е най-вкусна.

Как да си мариноваме зеленчуци, за да станат сочни като от заведение приготвени Ако и вие като мен обичате да се наслаждавате на вкусни и сочни ястия на скара през лятото , тряб…Jun 22 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!