Крем с горски плодове, в който всеки ще се влюби още от първата хапка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Представяме ви една страхотна рецепта, която всеки трябва да изпробва поне веднъж в живота си, за да не съжалява, че е пропуснал тази неземна вкусотия.
Ето и информация какво се съдържа в една порция:
191 ккал
мазнини 4,3 г
въглехидрати 32 г
холестерол 13 мг
Летни десерти с праскови: Който ги е опитал, не може цял живот да забрави вкуса имПрасковите са не само онзи сладък и сочен плод, който обожаваме да ядем през лятото, а и източник на…Aug 14 2019vijti.com

протеини 4,3 г
фибри 1 г
необходими продукти:
1 пакет инстантен пудинг
500 мл мляко
3-4 с.л. захар

200 г ягоди
плодове за гарниране
начин на приготвяне:
1 Разбъркайте инстантния пудинг с малко студено мляко и захарта. Останалото мляко загрейте на котлона. Щом заври, добавете пудинга на тънка струя. Върнете на котлона и разбърквайте до сгъстяване.
2 Пасирайте ягодите и ги смесете с крема, щом се охлади леко. Разбъркайте добре и налейте крема в чаши или купички. Сложете ги в хладилника да се стегнат. Гарнирайте с цели ягоди или с други плодове по желание.
Добавете семена, начупени ядки или кокосови стърготини към крема за по-богат вкус.

А е то и рецептата за още един много вкусен крем
Крем меланж
Необходими продукти
За млечния крем:
3 жълтъка
1 л прясно мляко
7-8 с.л. захар

7 с.л. брашно
кората на 1 лимон
1 пакетче ванилия
За белтъчния крем:
3 белтъка
5 с.л. захар

За гарниране:
по желание сладко от череши, вишни, ягоди и др.,
счукани орехови, бадемови или лешникови ядки
шоколад
бишкоти

Начин на приготвянe
Най-напред се приготвя млечният крем. Млякото и захарта се варят до кипване. Оставя се да се охлади. Жълтъците се разбиват и към тях се прибавя постепенно брашното. Бърка се до получаването на еднородна смес. Към нея се прибавя на тънка струйка охладеното прясно мляко. Сместа се бърка непрекъснато с телена бъркалка и се вари, докато се сгъсти. След като се свали от огъня и се поохлади, се прибавя настърганата лимонова кора или ванилията. От време на време се разбърква, за да не хване коричка.

Белтъчният крем се приготвя по следния начин: белтъците се разбиват на сняг. Захарта се карамелизира и се изсипва на тънка струйка в разбитите белтъци, като се бърка непрекъснато, докато се получи бежова смес.
Десертът се оформя в индивидуални стъклени чаши. Най-отдолу се слага 1 чаена лъжичка сладко, върху него се разстила малко белтъчен крем. Поръсва се със счукани ядки. Прибавя се млечен крем и така до напълване на чашата. Най-отгоре завършва с белтъчен крем, който се поръсва с настърган шоколад, слага се малко сладко от ягоди, набучва се с бишкота и се поднася.
Източник: Мила
Този десерт омагьоса всички български кулинари, е толкова лесен за приготвянеМоменталният супер вкусен десерт, който заплени България се казва паниран банан. Искате ли да хапнет…Feb 28 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!