Дунапренки с мармалад – 4 яйца, чаша захар, бурканче мармалад и става голямата вкусотия! Виж колко е лесно:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Във всеки килер или мазе залежава бурканче домашен мармалад или сладко – отдавна подарен от някоя леля или баба, които цяло лято се изтрепват да затварят зимнина. Е, днес имаме за вас чудесен повод да разровите бурканчетата в килера, защото намерихме рецептата на чуден сладкиш с мармалад !

За дунапренките , както избрахме да ги наречем, ви трябват тривиални продукти за кекс.

Резултатът обаче е вкусно, меко вълшебство, което върви чудесно и с кафенце, и с чай, и с чаша прясно мляко. Ето и рецептата за най-вкусните дунапренки с мармалад :

Дунапренки с мармалад

Продукти:

4 яйца

1 ч.ч. захар

1 к.ч. олио

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода

1 пак.ванилена захар

2 ч.ч. брашно

1 бурканче мармалад

шепа орехи

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта и ванилията до пухкав крем. На тънка струйка добавете олиото, разбърквайки. Прибавете киселото мляко с угасената в него сода и започнете да прибавяте постепенно брашното, бъркайки с тел.

Сместа трябва да остане пухкава и въздушна. Намажете с масло тавичка с размер 32х25 см (приблизително), поръсете леко с брашно и изсипете вътре половината от тестото. Изпечете слоя в загрята на 170 градуса фурна до готовност (до суха клечка). Извадете сладкиша, намажете обилно с мармалад (може и от шипки, ябълки, кайсии), поръсете със счукани орехи и залейте с останалото тесто. Допечете до суха клечка.

Щом се охлади, нарежете на ромбове и поръсете дунапренките с пудра захар.

Да ви е сладко!

Готвих тиквички по тази рецепта цяла седмица и още не са ми омръзналиТиквички на фурна с кашкавал, чесън и моркови – проста, здравословна и много вкусна рецепта. Необход…Jul 7 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!