Вълшебни кексчета, топят се в устата. А рецептата – от мързелива по-мързелива

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тази рецепта е наистина уникат. Толкова е лесна и мързелива, подходяща е и за абсолютно начинаещи готвачи. А резултатът е безумно вкусен. Всички ще си мислят, че сте прекарали часове в кухнята, за да приготвите тези безумно вкусни кексчета със сладко от ягоди. Разбира се, последното е по оригиналната рецепта. Но вие спокойно можете да смените сладкото от ягоди с друго ваше любимо. А защо и да не направите няколко различни вида? Ето и необходимите продукти за тези апетитни кексчета: 2 чаши (200 мл) брашно, 100 гр. кафява захар, половин пакетче бакпулвер, 1 чаша кисело мляко, 2 супени лъжици олио, 1 яйце; за плънката: на вкус – сладко от ягоди; за украса: пудра захар.
Вкусен и лесен сладкиш с мармалад, с който ще омаете всички у домаДнес ще ви предложим една страхотна рецепта – много лесен сладкиш с мармалад. Всъщност каква ти реце…Jan 12 2019vijti.com

Ето и какво трябва да направите. В дълбока купа разбийте киселото мляко, яйцето и олиото. Добавете и останалите съставки за тестото и разбъркайте. Вземете тава за мъфини. Намаслете добре отворите, след което ги поръсете с брашно. Сега следва най-забавното – сложете малко от тестото с лъжица, като трябва да се стремите да получите „кошничка“. В нея поставете от сладкото, след което покрийте с оставащото тесто. Фурната ви трябва да е предварително загрята на 180 градуса. Печете кексчетата 20 минути. Когато ги извадите ги оставете да починат пет минути, а след това ги поръсете с пудра захар. Готово! Добър апетит!

Ето и още една рецепта за Веган кекс с тиква
Необходими продукти
чия – 2 с.л., накиснати в 6 с.л. вода (за около 5 – 10 минути)
брашно от спелта – 1½ ч.ч. *
сода бикарбонат – 1 ч.л.
сол – щипка
кокосово масло – 1/3 ч.ч.разтопено

кокосова захар – 1/2 ч.ч.
ванилия
оцет – 1 ч.л.
бадемово мляко – 4 с.л. **
пюре от ябълки – 1/2 ч.ч.
пюре от тиква – 1/2 ч.ч.
ядки – 1/2 ч.ч.
червени боровинки – 1/2 ч.ч.

Начин на приготвяне
В купа смесете сухите съставки – брашното, солта, ванилията и содата.
В друг съд разбийте накиснатата чия заедно с кокосовата захар, а след това добавете оцета, млякото, ябълковото и тиквеното пюре.
Прибавете сухите към мокрите съставки и смесете добре, като не прекалявате с разбъркването.
Внимателно добавете и орехите заедно с боровинките.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете тиквения кекс около 50 минути или докато клечка за зъби излиза суха.

Оставете веган кекса да изстине във формичката за 15 минути, след което го прехвърлете върху решетка.

Прави се много лесно: Най-вкусният сладкиш, който съм хапвал – вкусът от моето детствоПроследете тези осем етапа, проследяващи подробно как да приготвите бързо и лесно един изключителен …Jan 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!