Вместо да навивам два часа сармички, цепвам зелката и пълня с овкусена кайма – още това-онова и става божествено:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В магазините вече се появи младото зеле – не е ли това чудесен повод да приготвите от него наистина оригинален, вкусен и най-важното много прост обяд или вечеря? Съставките са най-често срещаните, без много сложни кулинарни техники, но вкусът е просто уникален, а и външният вид на това ястие – също! Опитайте и се уверете сами с нашата Пълнена зелка с кайма :

Пълнено зеле с кайма

Продукти:

сол и подправки – на вкус

младо зеле – 1 глава

кайма – 400 г

растително масло

лук – 1 глава

моркови – 1 бр.

кашкавал – 40 гр.

Приготвяне:

Първо, младото зеле трябва да се свари малко, за да не се притеснявате за готовността му в бъдеще. Добавете сол към водата и сложете вътре зелката да се вари за около 20 минути.

варена зелка

През това време пригответе пълнежа. Нарязваме лука на малки кубчета, настъргваме моркова на едро ренде и слагаме всичко да се запържи в тиган до златисто кафяво.

запържен лук с моркови

Добавете желаните подправки, сол и черен пипер на вкус, както и запържените моркови и лук към каймата. Разбърквайте всичко добре.

кайма с подправки

Оставете свареното зеле да изстине малко, след което нарежете зелето на парчета, като не прерязвате до края – трябва да остане около 1 см до дъното. Получената „книга“ се пълни с овкусената кайма.

пълнена зелка с кайма

зелка пълнена

Стиснете леко пълненото зеле, за да стане по-компактно и „събрано“. Пъхнете зелката във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за около 40 минути.

пълнена печена зелка

След това извадете ястието от фурната и поръсете с настърган кашкавал, върнете го да се запече за още около 5 минути, докато се разтопи малко кашкавалът. Готово!

пълнена зелка с кайма и кашкавал

Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата пуска сок и стават божествениСъставки картофи 700 г кашкавал 150 г копър 40 г свинска кайма 200 г яйца 2 бр лук 0,5…Oct 28 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!