Ако досега не сте пробвали колко е вкусна тази „рошава“ баница, значи е време да опитате – рецепта

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви предложим една рецепта, която наистина е хит. Моментална „рошава“ баница. Става много бързо и адски лесно – подходяща е дори за човек, който за първи път е разбрал къде точно се намира кухнята в апартамента. Ето и какви са необходимите продукти: 4 дебели кори от пакет с грамаж 500 гр., 150 гр. сирене, 50 гр. краве масло (може да го замените с друг вид мазнина), 3 яйца, 250-300 мл. газирана вода, щипка сол. Първото нещо, което трябва да направите, е да намазните с малко олио дъното на тавата (диаметърът не трябва да е над 30 см), в която ще печете баницата. След това сложете една от четирите кори на дъното. Останалите три кори навийте на руло и с нож нарежете ленти, като те не трябва да са по-широки от 1 см.
Направо се пристрастих към тази турска баница – адски вкусна е. Наричат я още „бездирме“Обичате ли баница? Тук ще ви дадем една рецепта, как да си приготвите домашна баница, много често по…Dec 13 2018vijti.com

Сега трябва да развиете лентите. Най-лесно това ще стане, ако приготвите една голяма купа и пускате нарязаните рулца от височина поне половин метър. При падането си те ще се развият сами. Върху наложената в тавата кора сложете няколко бучки студено краве масло. Сега с една трета от лентичките направете първия етаж на рошавата баница, като се стремите да няма празни места. Върху лентите сложете половината от строшеното сирене и полейте с половината от маслото, което трябва да разтопите. Повторете същата процедура още един път, а накрая завършете с последната третина от лентичките – последния етаж на баницата.

Разбийте яйцата до получаването на еднородна смес. Добавете към тях щипка сол и газираната вода. Леко разбъркайте и равномерно полейте баницата. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете около 30 минути или до получаването на златист загар. Готовата опечена баница покрийте с кърпа и оставете да почине 10 – 15 минути.
След това може да поканите семейството си, но не разчитайте, че ще остане нещо за другия ден – просто е твърде вкусна!
Вълшебно вкусна баница на тиган със сирене и яйце. Опиташ ли, не можеш да се спрешИма ли човек, който да не обича баница. Ако имаше, отдавна да се е разчуло! Но такъв уникат все още …Nov 13 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!