Вълшебно вкусна баница на тиган със сирене и яйце. Опиташ ли, не можеш да се спреш

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Има ли човек, който да не обича баница. Ако имаше, отдавна да се е разчуло! Но такъв уникат все още не се е появил. Но представете си следния случай – някоя неделна сутрин децата ви изненадват с неочаквана и непреклонна молба за баница, кварталната баничарница не работи, суперът не е толкова далеч, но все пак достатъчно далеч за последния ден от седмицата… Просто нямате време за някоя от класическите рецепти. Хубаво, предлагаме ви достатъчно бързо, лесни и най-важното – вкусно решение. Баница на тиган. Необходими са ви следните продукти: 1 яйце, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 чаена чаша брашно, 300 грама сирене или извара, 30 грама краве масло.
Опитвали ли сте шакшука? Вчера бях на гости и взех рецептата за това божествено вкусно ястие!Чували ли сте някога за шакшука? Шакшуката е едно прекрасно ястие, което можете да опитате в различн…Nov 7 2018vijti.com

Разбийте яйцето, добавете млякото и разбъркайте добре. Започнете да слагате по-малко от брашното, като не спирате да бъркате. Когато вече сте сложили всичкото брашно и сте получили хомогенна смес, добавете и сиренето (изварата). Сложете половината масло в тиган с незалепващо дъно и след като се разтопи излейте половината смес. Обръщайте, докато получите хубава златиста коричка от двете страни. Повторете същото и с останалото тесто и масло. Това е! Добър апетит!

Ето и още една рецепта от supichka.com, която е перфектна за новогодишната баница с късмети.
Става въпрос за баница със сирене и готови кориПървата стъпка от рецептата за баница със сирене и готови кори е подготовката на плънката. Разбърквате яйцата (предварително извадени от хладилника), киселото мляко, изварата / сиренето, ½ чаена чаша олио и содата за хляб. Може да ползвате и извара. Ако сте ползва извара добавете и около една равна чаена лъжица сол. Разбъркайте продуктите добре до получаване на хомогенна смес.

В намазнена тавичка сложeте 1-2 листа от корите, върху които сложете около един черпак (за супа) от сместа. След което поръсете с няколко капки от останалото олио. Отгоре отново сложете лист-два от корите и отново от сместа, а накрая олио. Повтаряйте процедурата в тази последователност докато корите и сместа свършат.
Последният лист от корите намажете с олио и много внимателно нарежете с остър нож на парчета, за да можете след изпичане на по-лесно да разрежете баницата на парчета. Печете баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, докато баницата придобие златист цвят.
След като извадите баницата от фурната покрийте с памучна кърпа докато поизстине.

Внимание! Късметите можете да увиете в алуминиево фолио и да поставите в новогодишната баница още при реденето на корите. Така обаче рискувате късметите да се разпределят неравномерно в баницата и някой от домашните да остане без късмет за следващата година, а оттам и без настроение до края на вечерта. 😉 Затова, по-добър вариант е да набучите късметите на клечки и да забиете клечките във вече изпечената и нарязана на парчета баница. В този случай се губи чара на ровенето на новогодишната баница в търсене на късмет, но пък със сигурност всеки получава късметче, а и парчетата баница остават цели, а не разкъсни на парченца, в резултат на безмилостното ровене 😉
Рецепта-мечта за всяка домакиня – хем става бързо, хем е страшно апетитно, любимото ядене на цялото семействоВероятно всяка домакиня поне веднъж е изпадала в следната ситуация: останала е до късно на работа и …Nov 7 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!