Туристите да внимават: Не носете салам и филе в Гърция, въведено е високо ниво на бдителност и контрол по границите с България

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Гърция въведе високо ниво на бдителност и контрол по границите с България, за да се предпази от разпространение на африканската чума по свинете, съобщи БНР.
Под силен контрол са районите в близост до границата с България. Абсолютно е забранено внасянето на свинско месо, проверките по граничните пунктове са постоянни.
Аграрното министерство, както и всички служби по контрол на храните, с повишено внимание следят разпространението на африканската чума по свинете в България и Румъния.
В кои от родните курорти туристите са най-доволни: Местата, където цените са по джоба на всекиПорция цаца струва 4 лева, сафридът е до 7 лв. 80% от българите не се интересуват от „концесионерска…Jul 18 2019vijti.com

Оттам допълват, че българските власти съвместно с екипа за спешни действие на Европейската комисия прилагат всички мерки за локализиране на огнищата от чумата.
Министърът на земеделието в Атина е провел извънредна среща с фермерите за мерките по предпазване от разпространение на болестта и в Гърция.
Премиерът Кириакос Мицотакис посети днес министерството на аграрното развитие, за да се запознае със стратегията по предпазване от африканската чума по свинете.

А хотелиерите в Северна Гърция са доволни от българския туристически поток.
Както всеки петък, и днес е засилен трафикът на български автомобили по посока към туристическите райони в Гърция.
За туристите, които ще пътуват с фериботи, властите информират да са на пристанищата поне два часа преди отплаване поради натоварения трафик.
„Българските туристи отново превзеха плажовете в Северна Гърция“, съобщават хотелиерите.
В някои райони на Средиземноморското крайбрежие се появиха медузи. Властите предупреждават туристите с информация на няколко езика. Според специалистите медузите не са токсични, но могат да предизвикат алергия.

Министерството на здравеопазването съобщи, че в последната седмица са регистрирани нови пет случая на заразени от западнонилска треска в различни райони. Лекарите препоръчват задължително използване на препарати срещу комари.
Припомняме предупреждението на проф. Кантарджиев, че българинът няма имунитет срещу западнонилска треска.
Тъй като заболяването е сравнително ново, българинът няма имунитет срещу западнонилска треска. Затова и най-важното е хората да взимат лични предпазни мерки срещу комарите.
Проф. Кантарджиев посъветва да се избягват места, където има много комари. Добре е да се използват репеленти против насекомите, а в домовете да има комарници, както и да се слагат машинки против комари.

„Когато човек бъде ухапан, вирусът ще се развие в кръвта му и ще направи имунен отговор – при 75% от случаите. До 25% от хората могат да вдигнат температура, да ги болят костите, да чувстват отпадналост и да имат главоболие. Вирусът минава и се създава имунитет. На 160 ухапани обаче един развива възпаление на мозъка. Трябва веднага да постъпи в неврологична клиника за лечение. Най-опасен е вирусът за възрастните хора”, поясни проф. Кантарджиев.
Източни: glas.bg
Знаем ли правата си: Разбра се от какво недоволстват най-вече туристите по ЧерномориетоПътуващите българи в чужбина са се увеличили с 5% през последната година – това си личи и по опашкит…Jul 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!