Рекорд: Клавирните виртуози Хасан и Ибрахим с 11 награди наведнъж

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хасан и Ибрахим се върнаха в България за лятна почивка.
Впечатляващите 11 награди от един конкурс спечелиха клавирните виртуози Хасан и Ибрахим.
Уникалния рекорд те регистрират само преди дни на международен музикален конкурс в германския град Мюнхен. Именно в западноевропейската държава близнаците живеят и учат от близо година, като през това време спечелиха редица престижни отличия.
„Честно казано, ми беше неудобно, че съобщаваха само имената на синовете ми, когато обявяваха победителите. Хасан и Ибрахим взеха всичко възможно.
Талантливите близнаци Хасан и Ибрахим не спират да жънат успехи: Също като боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви никога не се изправят един срещу другУспех след успех жънат близнаците Хасан и Ибрахим, които се превърнаха във великани в свиренето на п…May 1 2019vijti.com

Можем да кажем, че наградите са 12, тъй като имаше специално отличие и за техния клавирен педагог от Висшата берлинска музикална академия „Ханс Айслер“ – проф. Биргетта Волленвебер“, разказа с горда усмивка пред „България Днес“ Денис Игнатов, баща на талантливите близнаци.
През последните години Хасан и Ибрахим спечелиха големите награди на всички международни конкурси, на които взеха участие. В повечето случаи те отвяха безапелационно конкуренцията.
На престижен фестивал в Полша те дебютираха и в най-голямата възрастова група, където отново се представиха повече от достойно – първа и втора награда. Заради блестящото си представяне те получават покана тази есен да представят България на музикална надпревара в холандския град Грьонинген. Планирани са още изяви в Кьолн и Берлин в Германия, както и в швейцарския град Берн.

В момента младите пианисти са в България за лятната си почивка, като поделят времето си между родния Шумен и морето.
„От началото на юли близнаците, почивайки в България, активно се захванаха да репетират за Шопеновия конкурс, който се смята от музикалната общественост за най-престижен конкурс на света, с жури от 20 световноизвестни пианисти и конкурс, който се провежда на 5 години веднъж. Догодина близнаците ще бъдат на 16 г. и ще са най-малките участници, които несъмнено ще атакуват върха. Точно този конкурс очаквам да покрие думите, изречени от мен на 12 февруари 2015 г., че през 2020 г. най-добрите пианисти на света ще се казват Хасан и Ибрахим и те ще са музикантите, които ще развяват българския трибагреник в полската столица Варшава.

Като баща, повярвал във възможностите, таланта и трудолюбието им, с нетърпение очаквам да изживеем заедно цяла България този ден и миг“, завърши Игнатов. Желаем им успех!
Източник: bgdnes
Цяла България се чуди къде изчезна талатнливата Крисия? Детето всъщност взе доста важно решение за бъдещето сиДокато връстничките й си слагат хиалурон в устните и свалят момчета в интернет, любимката на цяла Бъ…Nov 5 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!