Тайната на умните деца е в думите, които чуват от своите родители

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Колкото повече говорите на децата си, толкова по-умни ще са те.
До това твърдение са достигнали учени от Университета в Йорк, според които децата на родители, които говорят на децата си повече и им поставят разнообразни задачи за изпълнение, тренирайки невербалните им способности, както и способностите им да разсъждават, да решават задачи и да развиват пространственото си мислене, израстват по-разумни зрели хора, надарени с богат речник и въображение.

15-годишно момиче се обеси край Пловдив, не успяло да преживее развода на родителите сиТийнейджърката оставила предсмъртни писма на близките си Момиче от град Съединение сложи край на …Oct 27 2019vijti.com

Според изследователите, децата в предучилищна възраст които взаимодействат активно със своите родители и детегледачки, имат по-добър старт в живота, особено ако те използват богат и разнообразен речник в ежедневието си.

Констатациите на учените се свеждат до следното:
Членовете на семейството са първите учители на децата.
Количеството на изговаряните от възрастните хора думи в обкръжението на детето, е положително свързано с неговите познавателни способности.
Изследователите са установили, че висококачествената реч на възрастните е от полза за езиковото развитие на децата. Децата, които си взаимодействат с възрастни, използващи богат и разнообразен речник, натрупват добър речников запас и го използват умело в ежедневието си.

Когато родителите реагират положително на интересите на детето и насърчават изследователските му наклонности, както и себеизявата му, детето обикновено проявява по-малко признаци на безпокойство, агресия и/или непокорно поведение.
Количеството изговаряни от възрастните думи е различно за различните семейства и общности. Някои деца чуват от възрастните около себе си двойно повече думи, отколкото други свои връстници. Поради това, учените подчертават, че натрупването на ранни житейски умения при различните деца е променлива и динамична, а не абсолютна константа, откъдето следват и различията в развитието на децата.

По материали от thesector.com

Родители сложиха край на живота си, след като малкото им момче почина от ракИма някои неща на този свят, които дори не искаме да си представим. Загубата на детето ни е едно от …Oct 24 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!