Пожарът в Национален парк “Рила” се разраства (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В ранните часове утре борбата със стихията продължава
Над 55 служители от горски стопанства на Югозападното държавно предприятие, екипи на противопожарната служба и на парковата администрация участват в гасенето на пожара в Национален парк “Рила”.

Огънят вече е засегнал над 400 дка, като в алпийската част горят високи треви, планинска хвойна и клекови формации, а в долната част – смесена борово-смърчова гора, съобщи директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. До мястото на пожара няма път, поради което гасенето се извършва ръчно.

Брутална челна катастрофа край Пловдив! Пожарникари вадиха 23-годишен шофьорСеат“ с 24-годишен шофьор предприел изпреварване, навлязъл в насрещната лента и се ударил в БМВ с 23…Oct 24 2019vijti.com

В ранните часове утре борбата със стихията продължава.

Около 100 души се очаква да се включат в гасенето, като 75 от тях са служители на ЮЗДП.

Екипи на ЮЗДП бяха мобилизирани в гасенето на още 3 пожара в днешния ден. Два от огнените инциденти са в района на “ДГС София” – в Плана и Стара планина, а третият край дупнишкото с. Мламолово, където низов пожар е обхванал дъбова гора.

Пожарникар: 7 предмета могат да изпепелят дома ни за секунди! СНИМКИВсеки иска безопасен и защитен дом. Понякога обаче без дори да осъзнаваме само правим големи грешки,…Oct 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!