Сурвакат ни на банкоматите за ЧНГ. С колко се вдигат таксите за теглене?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

С нови, по-високи такси за най-масовите услуги, ще ни сурвакат банките от Нова година.

Една от тях – Банка ДСК, обяви, че от 4 януари тегленето на кеш от банкомат на друга банка ще струва 1.50 лева при стара такса 1.20 лева. За тези, които теглят пари от АТМ на Банка ДСК, промяна няма да има и операцията ще струва 0.30 лева.

Хората, които имат дебитни карти на Райфайзенбанк, също ще платят 30 стотинки за теглене от устройство на банката. Получаването на пари в брой от АТМ на друга банка в страната пък струва 1,30 лева.

Банките вдигнаха таксите за теглене от банкоматВъпреки тежкото положение на голяма част от българите банките решиха да вдигнат таксите за теглене о…Dec 16 2020vijti.com

Таксите, налагани на собствениците на дебитни карти от Първа инвестиционна банка (ПИБ) за теглене от банкомат съвпадат с тези на Райфайзенбанк.

Тегленето на пари от кредитна карта на ПИБ обаче вече е с фиксирана сума. Кешът от банкомат на банката струва 7 лв., а от чужд – 8 лева.

Клиентите на Обединена българска банка (ОББ) също плащат по 30 стотинки за теглене от АТМ устройство на банката, а при използването на „чужди“ банкомати, таксата е 1.20 лева.

Собствениците на кредитни карти от ОББ теглят пари от банкоматите на банката срещу 4 лв. и 3% от сумата, а на чужди АТМ – срещу 5 лв. плюс същия процент от сумата.

Тегленето на кеш от банкоматите на Уникредит Булбанк също ще се заплаща – 0.30 лв, а от машини на други банки в България и Европейското икономическо пространство таксата скача на 1.50 лева.

Хората, решили да теглят пари от кредитната си карта на банкомат на Уникредит ще бъдат таксувани с 1,5 евро плюс 1,5% от сумата, а на такъв на друга банка – с 4 евро и 2,5 процента.

И картодържателите с дебитни карти на Пощенска банка плащат 30 стотинки за теглене на пари от АТМ-устройство, собственост на банката. Тези обаче, които не успеят да намерят банкомат на същата банка се бъркат с 1,20 лв. за теглене.

Отделно от тези такси, всички банкови сметки, към които е издадена картата, имат и месечна такса за обслужване, която в различните банки варира от 2 до 10 лева.

Що се отнася до справките за наличност по сметката, получавани чрез банкомат – таксите ще достигнат 1 лев – немалка сума, срещу която се получава единствено информация за наличността по сметката ви.

Таксиметров шофьор оцеля след 222 дни кома с COVID-1956-годишен таксиметров шофьор от Лондон оцеля след 222 кома с коронавирус, инфаркт, инсулт и сепсис.…Nov 14 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!