Таксиметров шофьор оцеля след 222 дни кома с COVID-19

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

56-годишен таксиметров шофьор от Лондон оцеля след 222 кома с коронавирус, инфаркт, инсулт и сепсис. Али Сакалиоглу доказва напълно правотата на фразата „Човек предполага, а Господ разполага“.

Мъжът, който е баща на пет деца и дядо на 9 внучета, е най-дълго лекуваният пациент от коронавирусна инфекция във Великобритания, а оцеляването му е истинско чудо.

Една учителка остана завинаги на 59, коронавирусът я победиУчителка от Иновативно средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ е починала от коронавирус. Веселка А…Nov 12 2020vijti.com

На 11 ноември Али, който страда от диабет тип 1, се прибра у дома в югоизточното лондонско предградие Катфорд след 222 дни в болница. Време, през което семейството му на 3 пъти е предупреждавано, че той умира, след като освен от коварния вирус мъжът е повален от инфаркт, инсулт и сепсис, а белите дробове, черният му дроб и бъбреците отказват да работят.

„Британци, можем да го направим. Можем да победим коронавируса заедно. Можем да спечелим тази война, както спечелихме Първата и Втората световни войни. След като аз успях да се справя с вируса, всеки може. Трябва да се обединим, да правим това, което правителството и учените ни казват и да победим този вирус завинаги“, бе емоционалното послание на мъжа, който е кипърски турчин.

56-годишният таксиметров шофьор предполага, че се е заразил с Covid-19 по време на работа в началото на април. Първоначално се лекувал вкъщи, но на 3 април състоянието му се влошило и дъщеря му повикала линейка. Али бил настанен в University Hospital Lewisham. Четири дни по-късно обаче мъжът получава инфаркт и е прехвърлен в друго лечебно заведение, където е опериран по спешност. Поставен е в медикаментозна кома, от която не е изведен в продължение на 3 месеца и му е направена трахеотомия, за да може да диша. Следват обаче инсулт и сепсис.

„Трябваше да съм мъртъв. Толкова неща не бяха наред, но човешкото тяло е изумително нещо“, допълва Али, който е и професионален играч на покер и този път успя да надиграе дори смъртта.

Въпреки че вече е вкъщи мъжът трябва да приема по 26 таблетки дневно, повечето от които болкоуспокояващи.

Коронавирусът не ме уби, но здравната система почти ме закопаТази история на Мария Георгиева, главен редактор на „ELLE България“, е разказана в профила й във фей…Nov 11 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!