СОVID почерни лекарски род

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Семейството на починалия доктор Емил Вакльов
Докторът скоро взел специалност по кардиология

В болницата нарочно заразяват с СОVID!Бащата на починалия от коронавирус 19-годишен Христо – Иван Денев, отново обвини медиците във велико…Aug 29 2020vijti.com

“Отиде си само на 36 години, на 25-и ноември щеше да навърши 37 години и правеше планове да събере цялата рода за празника си”, каза пред “Труд” кметът на гр. Белица Радослав Ревански. Той е братовчед на д-р Емил Вакльов, който вчера загуби битката с коронавируса. Пет дни преди него почина баща му – д-р Муса Вакльов, а майка му Ава е в тежко състояние (интубирана е) в COVID реанимацията на “Пирогов”. Нейното легло бе до това на сина є, показаха снимки от посещението на здравния министър проф. Костадин Ангелов в четвъртък.
“Загубата е огромна, каквото и да кажа е малко, за мен е лично, защото бяхме и роднини. Дано поне леля оцелее”, коментира с треперещ глас трагедията Радослав Ревански.

“Това е най-уважаваната фамилия в цялата община. Чичо ми д-р Муса Вакльов бе уникален лекар. Посред нощ е ставал и тръгвал за затънтени краища заради болните си, на никого не отказваше помощ. Целият си живот посвети на лекарската професия. Един ден не е взимал почивка, толкова отдаден беше на практиката си. Беше и обществено активен човек, изкара три мандата като общински съветник в Белица. Искаше да види просперища общината и се радваше на всяка хубава промяна, разказа кметът Ревански.

А споменавайки Емил, не издържа и плаче: Не мога да говоря, трудно е, беше толкова усмихнат и добър човек.
Доктор Вакльов наскоро взел специалност по кардиология, очаквала го е блестяща кариера. През юли месец успял да направи собствен кабинет в Краище и бил много щастлив, че ще помага на хората от родния си край.
Междувременно си купил и жилище в Благоевград със съпругата си. Правели планове за бъдещето си. Имат и син, който ще е в шести клас. Малкият е запален по футбола. Съпругата на д-р Емил Вакльов – Фатиме е зъболекар. Нейният кабинет е в с. Краище. Тя и детето са тествани за коронавирус, тестовете им са отрицателни.

Починалият кардиолог има и сестра – Деси Вакльова. Тя също е медик- стоматолог и има кабинет в село Бабяк. Пробата є за коронавирус е отрицателна.

Докторът Емил Вакльов бил любимец на колеги и на пациенти в частната болница “Пулс” в Благоевград. Всички казват, че колкото бил голям, толкова голямо било и сърцето му. Имал благ характер, а усмивката не слизала от лицето му. Колегите му са смазани от новината. Те не проумяват как така младият кардиолог не е успял да пребори вируса. Той работи от пет години в Благоевград. Колегите му казват, че е бил умен, талантлив и много упорит.

“Емко, не можем да повярваме, ще ни липсва усмивката ти, написаха колегите му от “Пулс” в социалната мрежа.
Ето какво написа и кметът на с. Краище Муса Мизур:

“Днес Аллах реши да прибере при себе си и нашия брат Емил Вакльов. Това се случи само няколко дни, след като неговият баща Муса Вакльов ни напусна. Огромна е загубата за нас и нашето общество. Двама души, които бяха посветили живота си в това да помагат на другите. Емил беше наш приятел, брат и професионалист в своята среда.”

Много пъти ни е помагал в тежки моменти и ние до последно молихме Всевишния да ги спаси.

Преди седмица е прехвърлен в София

Кардиологът прекарал 7 дни под карантина

Една седмица под карантина прекарал в дома си д-р Емил Вакльов. Но след това състоянието му се влошило и преди седмица е транспортиран в “Пирогов”. Лекарите полагат денонощни усилия да стопират тежката пневмония обхванала и двата му бели дроба. Но младия лекар получава усложнения, преди три дни е интубиран, последвал отказ на бъбреците и сърдечна недостатъчност. Той е бил доста едър, тежал е около 120 килограма, което също е довело до усложнения, коментираха медиците. За съжаление младият кардиолог губи битката с коронавируса.

Бащата имал инфаркт и диабет

Предполага се, че пипнал заразата в шивашки цех в Разлог

На 23 август в реанимацията на болница “Пирогов” издъхна бащата – д-р Муса Вакльов на 60 години. Фамилията е от белишкото село Бабяк. Вакльов-старши от 30 години е джипи на три села в района и имал най-голямата практика, около 4500 пациента. В кабинета му в село Краище е работила и съпругата му Ава Вакльова, която е медицинска сестра и акушерка.

Двамата са преглеждали заразени с Ковид-19 шивачки от цех в Разлог. Медиците вероятно са се заразили в началото на август месец. Първи симптомите забелязва синът им д-р Емил Вакльов, който току що се бил прибрал от море със семейството си. Той веднага докарал родителите си в Благоевград и тестовете им се оказали положителни за коронавирус. Тествал се и Емил, който също се оказал положителен, но нямал никакви симптоми. Въпреки това медикът се изолирал у дома, а баща му и майка му останали за лечение в болница “Пулс”. Преди две седмици бащата се влошава и го транспортират за “Пирогов”, на следващия ден е закарана в същата болница и майка му Ава. Доктор Муса Вакльов обаче не успява да пребори коронавируса, защото има прекаран тежък инфаркт и диабет, което усложнило лечението. Той почина на 23 август.

Източник: Труд

Трагедия в сем. Вакльови: И синът, д-р Емил Вакльов, почина от СОVIDПочина и синът на д-р Муса Вакльов – д-р Емил Вакльов. В „Пирогов“ кардиологът от Благоевград издъхн…Aug 29 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!