Собственик на автобусна фирма за ада на Струма: Допускам терористичен акт – ВИДЕО

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Кадър Нова, Булфото

Шокираща версия за терористичен акт, предположи собственик на голяма българска автобусна фирма.

„Автобусът, изгорял на АМ „Струма“, няма как да е след 2018 г., а най-вероятно става дума за преправяне на документи. Старите модели също имат аварийни изходи, но те се отварят ръчно. Автобусът е на повече от 10 години. Допускам, че е ремонтиран изцяло и претапициран с леснозапалими материали“, сподели бизнесменът Себахтин Исмаил от Хасково, който е собственик на голяма автобусна фирма.

Болката след трагедията: Три села край Скопие с най-много жертви в катастрофата на „Струма“Три населени места край Скопие дават най-много жертви в трагедията на „Струма”. 20 от загиналите са …Nov 24 2021vijti.com

По думите му взривът може да е причинен от много газови бутилки.

Превозвачът споделя, че автобусите, произведени след 2018 г. имат 9 системи за безопасност съгласно еврорегламентите.

„Пожарната инсталация една от тях. В нея има пожарогасители и системи за известяване. Всичко се намира в багажното отделение. Автобусът може да бъде изгасен сам до пристигане на пожарната, защото купето и седалките не са леснозапалими“, обясни той пред Nova News.

По думите му при двигателя има система, която при най-малко късо съединение или пожар автоматично задейства всички системи в автобуса.

„Според мен на 90% е имал първоначелен взрив в автобуса. Не изключвам и версията и терористичен акт. Лошото е, че на „Капитан Андреево“ автобусите почти не се проверяват. Дизелово гориво не може така да предизвика взрив. Може тези газови бутилки да са купени от Турция, където там е много евтин. Той не е разрешен в ЕС.“

„Пътниците по най-бързия начин трябва използват чукчетата в автобуса при подобен инцидент и да напуснат по най-бързия начин.

„Това включва аварийно спиране, аварийно отваряне на вратите и люковете, които се намират вътре“, разкри превозвачът. И посъветва при пожар или опасност от такъв стъклата да се счупят възможно най-бързо с аварийните чукчета.

17-годишната Зулейха оцеляла в ада на Струма: Не стигнах до чукчето, удрях стъклото с ръце17-годишната Зулейха Яшаровска, една от оцелелите след трагичния инцидент на магистрала „Струма“, пр…Nov 24 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!