Свидетел на катастрофата с автобуса със своя версия за инцидента – Видео

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Работата не разследващите екипи продължава и днес

Свидетелски разказ за инцидента на магистрала „Струма”, който отне живота на 45 души. Васко Пиргов е един от първите, отишли на мястото на катастрофата, информира NOVA

Бях на около 100 метра от автобуса. Когато дойдох, тук бяха органите на ОДМВР – Перник, две пожарни. Първото, което ми направи впечатление, въпреки че платното не е като сега сухо, а валеше, е че автобусът няма един метър спирачен път. Това навява на мисълта, че шофьорът не е натиснал спирачките”, посочи той.

Болката след трагедията: Три села край Скопие с най-много жертви в катастрофата на „Струма“Три населени места край Скопие дават най-много жертви в трагедията на „Струма”. 20 от загиналите са …Nov 24 2021vijti.com

По думите му няма как шофьорът да е заспал. Смята така заради наличието на маркировка, която издава звук при досег с гумите. „Оставям 10% възможност за техническа неизправност. Чух мнения, че е гръмнала бутилка за сгъстен въздух на спирачките, но изключвам и това като вариант”,добави Пиргов.

„Според мен автобусът е бил добре зареден с гориво и срязвайки предна лява гума, резервоарът е пробит, дизеловото гориво изтича. Дизелът е труднозапалим, но от тези искри, които са се получили, има нагряване. Получават се пари, навлизайки в купето, предполагам, че това е задушило или пък по някакъв начин е зашеметило пътниците. Вследствие на втория удар, когато спира автобусът, той се пали отпред”, каза още свидетелят.

Пиргов отчете и факта, че участъкът, в който се е случила трагедията, е с висока концентрация на пътни произшествия. „Виражът е доста голям, денивелацията – също. Трябва да има знак за ограничение до 90 км, дори и 60 – до излизане на разклона за Старо село”, смята той.

Работата не разследващите екипи продължава и днес. Ще бъде сформирана група от Регионалното министерство, която ще обследва състоянието на настилката, маркировката и знаците. Платното в посока Дупница остава затворено за всички преминаващи. Осигурен е обходен маршрут през Радомир.

ВИДЕО >>> ТУК

17-годишната Зулейха оцеляла в ада на Струма: Не стигнах до чукчето, удрях стъклото с ръце17-годишната Зулейха Яшаровска, една от оцелелите след трагичния инцидент на магистрала „Струма“, пр…Nov 24 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!