След катастрофата с Караянчева бивш директор на НСО отправи обвинения срещу последните началници: Деформираха службата, тя не случи на шефове

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Въпросът е дали охраняваното лице е било с колан. Самото нараняване е в лявата част на рамото. За нас този въпрос е важен, тъй като трябва да се знае дали при потеглянето на колата на НСО въпросното охранявано лице е било подсигурено. Това заяви пред Нова телевизия експертът от Института за пътна безопасност (ИПБ) Богдан Милчев.
„Това, което се вижда, е че налице е кръстовище. И сега идва въпросът – дали има знак, ограничаващ скоростта, който да се спазва… Хората винаги ще допускаме грешки. Дали е виновен шофьорът на НСО, това няма да промени картинката. Ние все още нямаме независими инспектори, които да проверяват инфраструктурата“, отбеляза той.
Председателката на парламента Цвета Караянчева е пострадала при катастрофаКатастрофа е станала с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Автомобил на НСО, в койт…Sep 15 2019vijti.com

Бившият шеф на НСО ген. Димитър Владимиров заяви по телефона: „Колата на НСО не е била бронирана и второ – няма разписано правило, че трябва да се слагат колани на задната седалка. Това е било необходимо, тъй като лицата, които се охраняват, се отпускат на задната седалка, разглеждат си документи. За НСО се знае, че трябва да са без колани, защото трябва да реагират. Но за охраняваното лице коланите не са задължителни“.
„Шофьорът е един от най-добрите в НСО. Назначен е още през 2003 г. още по мое време. Возил е депутати, министри, председател на парламент. И благодарение на неговата съобразителност е бил избегнат челен удар. Не мога да твърдя със 100% сигурност, но ако е имало челен удар, катастрофата е щяла да бъде унищожителна. Аз не защитавам НСО, през последните години службата не случи на шефове.

Един, който замина консул в Санкт Петербург, беше вкарал в закона да се стреля по гумите на хора, които засичат колите им. Министър-председателят не може да си позволява да кара колата сам и да се обръща да гледа дали камерите го снимат. Защото ако изскочи внезапно човек пред него, не знам какво ще се случи“, посочи генералът.
„Момчетата зад волана са истински професионалисти, но последните началници деформираха службата“, заяви ген. Димитър Владимиров.
Припомняме, че вчера стана катастрофа с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Автомобил на НСО, в който е пътувала, се е ударил в друга кола. Инцидентът е станал край Хитрино.
Според информация на bTV Цвета Караянчева е със счупена ключица. Транспортират я с хеликоптер към столична болница за преглед и лечение. В добро общо състояние е.
Самата тя написа по-късно във „Фейсбук“, че е добре след инцидента и има счупена раменна става.
Очевидци разказват, че автомобил, управляван от жена, се е опитал да направи място на кортежа. Шофьорката е навлязла в банкета, загубила е управление над автомобила и се врязала в една от колите.
Източник: ПИК
Емил Кошлуков разкри защо коли и беси наред в БНТГенералният директор на БНТ и общественият съвет на телевизията представиха пред парламентарната ком…Sep 13 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!