ПРОБИВ: Откриха убиец на COVID-19!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В момент, когато надпреварата за действаща ваксина срещу новия коронавирус кипи с пълна сила по цял свят, учените успяват да извоюват своите малки победи и да научат малко повече за вируса-убиец, който промени живота ни в началото на годината.

COVID-19 напъпли „На кафе“! Ето кой от панелистите на Гала е с коронавирус (Снимки): Много известни личности у нас вече преболедуваха COVID-19 – някои по-леко, други стигнаха до болни…Sep 10 2020vijti.com

Ето че сега сигнализираха за нов пробив в изследването на COVID: Учените са открили най-малкото протеиново съединение, което неутрализира вируса SARS-CoV-2 . Резултатите от съответното изследване са публикувани в списание Cell.

Експерти от университета в Питсбърг, САЩ, са извършили бърз анализ на 100 милиарда потенциални молекули, които могат да се свържат с коронавирусния S-протеин, участващ в инфекцията. В резултат на това учените са открили протеиново съединение , десет пъти по-малко от антитяло с пълна дължина, което, сливайки се с част от имуноглобулина, образува лекарството Ab8 и придобива функциите на антитяло с пълна дължина.

По-нататъшни експерименти показват, че дори най-ниските дози Ab8 значително намаляват броя на вирусни частици в заразени с коронавирус лабораторни животни. Учените отбелязват, че малкият размер на молекулата увеличава способността й да се дифузира в тъканите, помага за по-добрата неутрализация на вируса, а също така позволява приложението на лекарството чрез вдишване.

Освен това изследователите заключават, че лекарството не се свързва с човешките клетки, като по този начин минимизира негативните странични ефекти.

Откриха как да се защитим от COVID-19Учените са открили нанотела, които могат максимално ефективно да блокират навлизането на коронавирус…Sep 8 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!