Преди 5 г: Албена пише на роднини, че се омъжва в Италия и изчезва безследно

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Преди пет години българката Албена, която живее в Италия, се обажда на племенницата си в България и й казва, че е срещнала мъжа на живота си и че ще се омъжи за него. От март 2017 г. досега от нея няма повече никакви следи, никой никъде не я е виждал и не е ясно какво се е случило. Никой не познава и мъжа на мечтите й. Мистерията около 55-годишната българка беше разследвана в предаването на трети канал на телевизия РАИ “Кой го е виждал?”, което се занимава със случаи на изчезнали хора.

“Тук, в Джезуалдо, открих любовта си, намерих мъж, който ме уважава, обича ме, и скоро ще се оженим.” Това пише на племенницата си Албена, преди да се изпари. Програмата на италианската национална телевизия изпраща свой журналист по дирите на българката в намиращата се в Южна Италия община. Джезуалдо е село с 3000 жители до Авелино, област Кампания. “Албена казала на близките си, че е влюбена и че е много щастлива, защото ще се омъжи за мъж от Джезуалдо.” Това разказва в репортажа на РАИ българката Таня, приятелка на семейството на Албена. Според едновремешните разкази на изчезналата нашенка италианският й избраник бил с 2 години по-възрастен от нея и двамата щели да се оженят в Неапол.

Цялото й семейство се радвало на добрата новина. Албена дори избрала булчинската си рокля. Всички очаквали покани за сватба. Дните обаче минавали и никой от роднините й нямал новини нито около предстоящото събитие, нито за нея самата. Близките на жената изгубили всякаква връзка с нея. През последвалите дни и седмици те не могли по никакъв начин да влязат в контакт с нея. Когато племенницата й се опитала да й се обади, телефонният й номер вече бил несъществуващ. Никой от приятелите на Албена не знае името на предполагаемия жених. Племенницата й разбрала от нея, че той бил доста добре финансово, имал и собствена къща и че откакто Албена започнала връзка с него, спряла да работи, защото можел да я издържа.

Преди да отиде в Италия, българката работела като учителка. Знаела три езика, затова, след като пристигнала до Неапол, си намерила работа без проблеми в местен хотел – така поне разказала. Семейството й обаче не знаело къде точно бил хотелът. Пратеник на предаването “Кой го е виждал?” се среща с много от местните хора в Джезуалдо, опитвайки се да стигне до някаква следа. Първият човек, с когото говори и на когото показва снимката на Албена, е местният барман, чието заведение се намира под замъка в селото. Джезуалдо е община, в която се знае всичко за всички, така че всеки непознат човек би направил впечатление в селото.

Не само собственикът на бара, а и всички останали местни хора – млади и възрастни, нямат понятие коя е жената от фотоса. Карабинерите и общинските служители също никога не са я виждали. Приятелката Таня казва пред италианското предаване, че Албена обичала да сменя цвета на косите си. На снимката, с която я издирват, е руса, но тя обичала да си боядисва главата в ексцентрични цветове – в зелено или в синьо например. Племенницата още пази пакет, изпратен й навремето от Албена, на който се вижда, че печатът е именно от Джезуалдо. Там има и адрес, който пратеникът на предаването отива да търси. Номерът на улицата, написан на пакета, не съществува, затова журналистът отива и до други къщи, намиращи се на същия път, за да пита за българката.

Никой не я е виждал. Местен човек съветва журналиста да отиде до намираща се наблизо селска къща, където навремето живеел възрастен мъж. За него се грижели в миналото различни жени от Източна Европа. Въпросният “чичо Роко” обаче починал преди 3 години. Шофьор на камион казва на репортера, че наблизо живеят роднини на починалия. И след разговорите с тях обаче не излиза на бял свят никаква следа, въпреки че през къщата на въпросния “чичо Роко” минали 20-ина жени от Източна Европа. Кой е загадъчният жених на Албена? Италианското предаване се обръща с апел към него, за да разбере нещо за изчезналата българка.

bTV разкри шокиращата истина за мистериозното изчезване на Биляна Гавазова От понеделник 21 март делничният блок “Тази сутрин“ по бТВ ще бъде с един основен водещ. Златимир Й…Mar 20 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!