От утре ще излиза доста солено, ако притесняваме съседите с шум. При подадено оплакване ще ни олекне джоба

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

От 1 декември влиза в сила приетата от Столичния общински съвет Наредба за обществения ред.
С работната група в СО регламентирахме точки, по които градът ни ще е по-спокоен и тих. Получихме над 150 страници граждански предложения и оплаквания.
Това заяви Иван Илиев, председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност, в сутрешния блок на БНТ.
„Шумът е вреден или нежелан звук, а общината се води от тази дефиниция. Заведенията не попадат в нашата наредба, тъй като те са разпределени към друга институция“, каза още той.
Срамно и обидно: Полугола руса булка се снима пред храма „Александър Невски“ (СНИМКИ/ВИДЕО)Стана ясно коя е полуголата русокоса мадама по бельо, която втрещи софиянци пред храм-паметник „Св. …Nov 30 2018vijti.com

„Най-масовите жалби от шума са характерни за летния сезон, когато се правят масовите ремонти, а на улиците има струпване на хора около заведенията. Имаме доста оплаквания за лаещи в апартаменти кучета, както и свирене на музикални инструменти“, коментира шефът на комисията по обществен ред и сигурност.
„Шумът има няколко направления – от жилищните сгради и от строителните обекти.
Що се отнася до жилищните сгради – купони, силна музика и свирене на музикални инструменти се ограничават.
Според наредбата не трябва да шумите от 22:00 до 8:00 часа сутринта и от 14:00 и до 16:00 часа.

Предвиждат се глоби от 100 до 200 лева при първо провинение. Идеята е да възпитаваме хората.
Оплакването може да се подаде към телефон 112“, допълни Илиев.
„Според наредбата къртене и подобни дейности от строителни обекти, са забранени от 22:00 часа до 8:00 сутринта, а уикендът от 21:00 до 9:00 часа сутринта“, завърши Иван Илиев.
Дали ще сработи новата наредба и каква ще бъде ползата от нея тепърва предстои да разберем. Припомняме, че през месец септември медиите сигнализираха, че след близо година обсъждане и редакции Столичният общински съвет е на път да приеме нова наредба /тази, която вече е факт и е в сила от утре/ за обществения ред в София. Такъв документ е нямало от няколко години, тъй като последният е бил отменен от съда.
Източник: blitz.bg
Ето доказателството, че Бог съществува – вижте как небето се отвори (ВИДЕО)Всеки от нас има вяра в нещо, независимо от своята религия или възгледи. И също така всички сме наяс…Nov 29 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!