Срамно и обидно: Полугола руса булка се снима пред храма „Александър Невски“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Стана ясно коя е полуголата русокоса мадама по бельо, която втрещи софиянци пред храм-паметник „Св. Александър Невски“ дни преди Коледа. Оказва се, че тазгодишната Мис Плеймейт Жанета Осипова е скандализирала обществото с еротичните кадри, заснети пред храма, пише „Телеграф“. На снимките силиконката позира с изрязано бельо, високи дантелени чорапи и булчинско було. В официалния профил на моделката се появи видео, в което интимничи с младоженеца и се смее на висок глас, докато случайните минувачи в шок наблюдават случващото се.Ето доказателството, че Бог съществува – вижте как небето се отвори (ВИДЕО)Всеки от нас има вяра в нещо, независимо от своята религия или възгледи. И също така всички сме наяс…Nov 29 2018vijti.com

В мрежата веднага се заформи дебат между почитателите на Жанета. Повечето се възмущават, че се кълчи гола пред погледите на минувачите, сред които и деца. Плеймейтката с гордост е споделила снимки, на които позира пред храма по голо дупе. Оказва се, че фотосесията е част от снимките на нов, чалга клип. „Това е още по-отвратително, тези хора трябва да бъдат глобени, не съм виждала отдавна такава пошлост“, гневи се интернет потребителка.

„Свети Александър Невски“ е православен храм-паметник в град София, България, който e катедрален храм на българския патриарх. Църквата е изградена в 1882 – 1912 година и в 1955 г. е обявена за паметник на културата с национално значение. Около катедралата е разположен площад със същото име.
Решението за „изграждане на паметник за светлия подвиг на Освобождението, в който се сля кръвта на освободителите с кръвта на освободените“ е взето през 1879 г. по време на Учредителното събрание в Търново (предложението прави Петко Каравелов). Дадени са няколко предложения за място на паметника и първоначално е избрано Търново, но след като за столица е избран гр. София Първото обикновено народно събрание решава храмът да се построи в столицата. Княз Александър се обръща с възвание към българите и храмът е вдигнат с народни дарения. Събрани са доброволни вноски на обща сума 1 900 000 лв.[1] Основният камък е положен с изключителна тържественост на 3 март (19 февруари стар стил) 1882 г., четвъртата годишнина от подписването на Санстефанския договор. В основите на храма е вградена метална кутия, в която са записани имената на членовете на правителството. Храмът е по проект на руския архитект проф. Александър Померанцев (1848 – 1918), италиански възпитаник, с помощници руските архитекти Александър Смирнов (1861 – ?) и Александър Яковлев (1879 – 1951) и е издигнат на най-високото място по онова време в София – 552 m н.в. Първият проект (1884 – 1885 г.) е изработен от акад. арх. Иван Богомолов, след чиято смърт проф. арх. Померанцев изцяло променя проекта. Окончателният проект е готов през 1898 г. Строежът на храма започва през 1904 г. и е завършен през 1912 г., като цялостното изпълнение възлиза на обща стойност 5,5 милиона лева. През май 1912 година намиращия се на посещение в Санкт Петербург председател на Народното събрание Стоян Данев кани руския император Николай II на предстоящото освещаване на църквата, но той отказва поради заетостта си в следващите месеци.

Храмът е осветен на 24 август 1924 г. Шрапнелите и ударните вълни от англо-американските бомбардировки на София през Втората световна война повреждат сериозно катедралата. Засегната е най-много северозападната част. Медната обшивка е пробита на много места, разрушени са всички мозаични икони от подвратните тимпани, а стъклата на иконостасните икони са счупени. Повредена е живописта в северозападната галерия, както и някои картини от сводовите проходи. С решение от 1 октомври 2014 г. на служебния кабинет на проф. Георги Близнашки собствеността на храма се предоставя на Светия синод на Българската православна църква.Няколко трогателни бележки към бъдещото ни Аз, в които смятаме, че всеки човек трябва да се вслушаИма едно сигурно нещо в бъдещето и то е, че е несигурно. Нямаме утре, нямаме след година, след месец…Nov 28 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!