Наемодателка отказа наем от фризьорка, за да „купи храна за децата си“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Здравейте, скъпи колеги, във връзка с извънредното положение и аз както много от Вас не работя в момента. Като цяло съм в голям салон под наем, имаме козметички, фризьори. Днес ми се обади наемодателката и ме разплака с думите: Люси, искам да знаеш, че наемът ти е платен и с тези пари искам да купиш храна за децата си.

Вместо меден месец – коронавирус! Младоженци първи отидоха при заразените в „Пирогов“Преди две години д-р Ая Таха и съпругът й д-р Сезен Хабилов  помолиха за помощ в социалните мрежи, з…Mar 17 2020vijti.com

 

Това написа в една от групите във Facebook жена, която работи в салон за красота. Историята развълнува много хора, които видяха в жеста на наемодателката признак, че доброто у българина не е умряло. Ето част от коментарите, появили се под поста на Люси:

Ето, това е! Това имах предвид, като казвам тези дни, че е дошло време пак да станем човеци и всеки от нас да даде своето в това изпитание! За да оставим на децата си един наистина по-чист свят!

Адмирациии !!!! Светът е оцелял благодарение на добрите и почтени хора ! Бъдете сигурна, че животът по друг начин ще награди вашия наемодател.

Разплакахте ме и мен от вълнение, че все още доброто съществува! Аз имам малък салон за красота и чесно казано се притеснявам как ще успея да се справя с кризата, която очаква повечето от нас! Шапки долу за вашата наемодателка! Пазете се и бъдете здрави, това е най важното, а пък после ще му мислим.

И моят помогна така! Мноого сърцато и човечно!

Естествено, историята за направеното добро веднага „извика“ и едни други случки от последните дни, които само доказват, че светът е шарен. Дори по време на пандемия.

И другата крайност. Майка ми има малко шивашко ателие в центъра. Днес сутринта, нейната наемодателка я е чакала, да си получи парите за наема. Майка ми, съответно е нямала цялата сума, отиде просто да предаде дрехите на хората. Онази съответно ѝ казала, че си иска парите. Разбира се, че ще ѝ дам, но това са парите, предвидени за храна. Аз също не работя, заради обявеното извънредно положение. Дано, повече да са разбрани, като вашата!

А нашата хазайка ми вика: спокойно работи, аз и казвам, че сега и клиентите ги е страх както и нас, и тя пак: няма страшно работете, казвам й пак, че нямаме клиенти, защото ги е страх, и тя вика, а, то защото вали, аз как да реагирам в този случай, даже наема го плащаме на 20то число, а ние й дадохме сега цялата сума на 15ти и нищо от нейна страна…

Доктор от Китай обяви кога можем да очакваме края на коронавирусаКоронавирусната пандемия може да свърши през юни, ако страните се мобилизират да се борят с нея. Тов…Mar 17 2020vijti.com


Източник:глас.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!