Миролюба Бенатова: Отказах на Слави

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Миролюба Бенатова опроверга лично плъзналите слухове, че е част от новия проект на Слави Трифонов. Неотдавна столичен вестник съобщи, че журналистката щяла да е в екипа на Дългия и да работи в бъдещата му телевизия. Днес Бенатова отрече това. Ето текста, който написа:
„Не, няма да работя за, при или със Слави Трифонов.
Имахме един разговор преди месеци, по негова инициатива. Може би е въпрос на стил, но Слави се държа, сякаш аз съм го потърсила, а не той мен. Обясни ми, че „винаги съм била виновна за всичко“, че не съм наясно със себе си и други подобни, „мотивиращи“ тези, от които не разбрах защо ме е поканил.
Миролюба Бенатова отвърна на Васил Иванов: Ще кажа на лешоядите, рано е за обядМиролюба Бенатова отговори на удара, нанесен й от колегата Васил Иванов! Журналистката Миролюба Бена…Jun 19 2019vijti.com

Все пак каза, че ме потърсил, понеже съм „шило, което не стои в торба“. За работата по същество стана дума бегло. Беглото предложение включваше подобни условия, които вече неотдавна отказах.
Реално нямахме среща. Така отговарям на всички, които се вълнуват от темата. И на тези, които отново – традиционно, усърдно и невинаги безплатно, разпространяват лъжи по мой адрес.
Аз продължавам да шофирам и да си пиша в свободното време. Това е моето хоби, както вече имах възможност да споделя.“

Припомняме, че близо 7000 лева е била месечната заплата на Генка Шикерова, която наскоро беше освободена от Нова телевизия, научи Lupa.bg от нейни колеги. Репортерката си тръгва заедно с колежката си Миролюба Бенатова, след като и двете са отказали предложените им нов тип граждански договори, които обвързват месечното им възнаграждение с изработените материали и рейтинга, който съответно носят.
Шикерова е била с една от най-високите заплати в нюзрума и се е ползвала със статут на специален кореспондент, което е внасяло напрежение сред останалите репортери. Обичайната репортерска заплата в Нова е около 3000 лева, но останалите над 60 журналисти работят 22 дни месечно по 8-9 часа за тези пари и снимат поне по един репортаж дневно.

След като напусна Нова телевизия, Миролюба Бенатова стана шофьор на такси. Неотдавна тя разказа за новата си работа.
След 26 години в журналистиката, реших да стажувам на друго място. След като междувременно тук – там ми казаха, че няма място за репортер като мен. Имали желание, но нямали възможност. Разбрах ги. И потърсих поприще, в което още търсят хора.
За шофьори има места. Още.
Взех си изпита в ДАИ, издържах психото и кандидатствах в Yellow. Трудно беше да обясня защо след екрана искам да съм зад волана. В таксиметровите среди ме приеха с недоверие, но все пак ми дадоха шанс да опитам. Благодаря от сърце“, написа Бенатова.
Източник: Лупа
Борисов към Слави Трифонов: Човешката глупост е безкрайна„То може да има и „Няма такова предаване“ – човешката глупост е безкрайна, 1300-годишна държава“, ко…Oct 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!