Миролюба Бенатова отвърна на Васил Иванов: Ще кажа на лешоядите, рано е за обяд

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Миролюба Бенатова отговори на удара, нанесен й от колегата Васил Иванов!
Журналистката Миролюба Бенатова е на нож с него. След рокадата в Нова телевизия, в гилдията ври и кипи.
Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са уволнени и на тяхно место бе назначен разследващият журналист Васил Иванов.
Но Миролюба Бенатова настръхна срещу Васил Иванов, защото той има смелостта да заяви, че е получавала тлъста заплата срещу минимална работа. Ето как отвърна на удара обаче засегнатата Бенатова в мрежата:
Миролюба Бенатова и Генка Шикерова изхвърлени от Нова тв, договорите на разследващите журналисти са прекратениНова телевизия е прекратила в петък договорите на разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка…Jun 12 2019vijti.com

„Благодаря за подкрепата. Повече скришна – от колегите. И явна от публиката. На лешоядите да кажа: – Рано е за обяд… Скоро ще си говорим повече!
На тези, които имитират, че се интересуват от свободата на словото, а всъщност гадно чоплят рани и се правят на недоразбрали, нямам какво да кажа. От тях очаквах да не обиждат интелекта си с “въпроси”, но явно толкова могат.
Да “рисуват” тайно образи и да подкрепят лъжата с бунт наужким. Всъщност нямат дефицит на акъл. Не достига душа. До скоро!“, написа Миролюба Бенатова в профила си.

Думите й са по повод казаното от колегата й Иванов преди дни. А именно:
„Преди години точно те двете (Шикерова и Бенатова – бел.ред.) ме оплюха заедно с приятелката си – тогавашната шефка на новините Дарина Сарелска.
Това стана, след като напуснах по свое желание медията и обвиних Сарелска в налагане на системна цензура и спиране на мои материали“, припомни Васил Иванов, пише Стандарт.
„От медии разбрах, че на тях са им предложили същия договор като на мен. Аз приех и не виждам никаква цензура в това. Ако това да взимаш 6-7 работни заплати за страната всеки месец срещу два или три материала годишно.

Ако някой ти каже, че иска срещу тези пари реална работа като брой разследвания, не мисля, че това е цензура“, каза Васил Иванов по повод въпросите около напускането на Шикерова и Бенатова.
Припомняме също, че скандалът с двете журналистки предизвика бурни дискусии в медиите. Ето какво писа по този повод ПИК:
Генка Шикерова според мен е най-мрачната и злобна журналистка в телевизионната история. От нея струи истинска готика, като героиня от филм за Дракула е.

От БТВ я изхвърлиха, защото докара рейтинга на сутрешния им блок под нулата. Умните и красивите протестъри я приютиха в Нова по милост, с огромна заплата, да лентяйства.
Същата история и с Бенатова.
Били „разследващи журналистки“, но аз не мога да си спомня някое тяхно разследване. Може би съм предубеден или паметта ми е къса.
Сега новият собственик Домусчиев ги разкарва логично от Нова.

Двете се наговорили и пуснали на профилите си вчера, че напускат телевизията, честитейки рождения ден на Бойко Борисов?!
С подтекст, един вид – уволнението им е подарък от Домусчиев за юбилея на Борисов. Жертви са на политическа репресия.
За твърде важни са се взели тия…хм, прекрасни иначе девойки.
Девойки, девойки, моя възраст вече.
Второ преработено издание.

Дреме му на Бойко точно за тях.
Те отдавна не правят никаква журналистика, никакви разследвания, никакви разкрития. Поминуват на сянка, консумират привилегиите на „националния ефир“. И блажено подхранват легендата за себе си. С какво точно са опасни за властта, че не мога да се сетя?
Навремето, докато беше главен секретар, Бенатова минаваше за придворна журналистка и ходеше да му пипа мускула пред камерите. Сега обаче се пише репресирана в угода на Борисов.

Цял живот – ту в едната, ту в другата национална телевизия. Като ходеща метафора на информационния картел.
Неизменни номенклатури. В последно време – все в услуга на соросоидите.
Да идат сега в някоя кабеларка, да видят как се вади хляб с пот на чело. Без индулгенцията на монополите БТВ и Нова.
При Сашо Диков в Евроком, да речем. Да правят…кратки музикални форми на Цецо Василев и да кълнат душманина Борисов.
А защо не и в телевизията на Корнелия, стига да не й хлопнат кепенците след спирането на субсидията…Там е оазисът на свободното слово.“
Източник: Клюкибг
Васил Иванов за Бенатова и Шикерова: Можете ли да си спомните едно тяхно разследване„Реномирани журналисти!? Бенатова не е разследващ журналист. Помните ли нейно разследване? А колко р…Jun 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!