Люспите от чесъна отпушват артериите и лекуват всички вътрешни органи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Отдавна знаем колко здравословен и полезен е чесънът за здравето. Но знаете ли как да използвате люспите на този супер здравословен зеленчук?

Люспите от чесъна съдържат мощния антиоксидант кверцетин, който регулира кръвното налягане и предотвратява появата на сърдечно-съдови заболявания.

Най-мощното действие на тази съставка е способността й да пречиства организма от всички токсини, които го тровят.

След прекарано възпаление и инфекция, организмът е пълен с токсини, които остават в организма дълго след излекуването. Това прави организма слаб и податлив на нови инфекции и заболявания.

Известен от векове

Люспите от чесън са известни със своите ефекти от векове. В Китай признаци за употребата им са записани преди нашата ера. 

Използвал се предимно за поддържане на имунитета, борба с вътрешни възпаления , а на жените не било позволено да го използват като еликсир на младостта 

Как се използва?

Люспите винаги се взимат само от здрав и органичен чесън, без най-малки признаци на увреждане или гниене. 

Кората се смила фино и се съхранява в затварящ се контейнер. 

Всеки ден се приема малка купчина смляна кора (по-малко от чаена лъжичка), разтворена в 1 чаша вода . 

Това лечение се използва за повишаване на имунитета, потискане на възпалението – особено на горните дихателни пътища и потискане на признаците на стареене. Курсът се прави за един месец.

Детоксикация на организма

Една супена лъжица смлени люспи от чесън се залива с чаша вряла вода, оставя се за 15-20 минути, прецежда се и се пие студено.

Пие се по три пъти на ден в продължение на един месец, прави се 10-дневна почивка и се повтаря.

Много експерти са съгласни, че люспите съдържат по-ценни вещества от самия чесън.

Богати са на специфични флавоноли, които намаляват кръвното налягане.

Съдържат много влакна. Всички тези съставки са отлични за здравето на сърцето, при проблеми с храносмилането и за намаляване на холестерола.

Когато използвате люспите от чесъна, уверете се, че той е органичен, защото в противен случай ще поемете пестицидите, които се съдържат в чесъна.

Можете да добавяте смлените люспи от чесъна към супи и варива, да си приготвяте лековит и подмладяващ чай и да се предпазите от настинки чрез вдишване на парите от изпечени люспи на котлона.

Бабина рецепта против диария!

Още моята прабаба познаваше този народен метод за лошо храносмилане и го използваше винаги, когато възникнеха тези проблеми. 

Смесете 1 чаена лъжичка смлени люспи в 1/2 чаша вода и изпийте напитката. Въпреки това, определено не прекалявайте, повече от 2 чаени лъжички от праха могат да доведат до запек.

Внимание:

Лечението с чеснова кора не е подходящо за бременни и кърмещи жени, деца и хора с хронични заболявания на храносмилателната система, както и за пациенти, страдащи от диабет.

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Чесън – природен имуностимулант който почиства и убива бацилитеСега отровите са навсякъде, за щастие има чесън – панацея за много болести. Чесънът не само убива ба…Nov 2 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!