Корнелия Нинова изпадна в шок от разкритията за хотела й (ОБНОВЕНА)

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Соцлидерката Корнелия Нинова изпадна в шок от разкритията на „Телеграф медиа“ за супер луксозния й хотел в Халкидики. След като медията ни разкри, че кралицата на приватизацията е успяла да се сдобие с гъзарския имот благодарение на кредит от държавната ББР, Нинова предприе обичайната си тактика – да отрича като комунист на разпит.

Нинова: Преди 4 месеца ГЕРБ искаха намаляване на присъдите на наркомани шофьори. Лично Лъчезар Иванов идваше при мен да се моли да подпишемОбществото в последните часове е разтърсено от смъртта на журналиста Милен Цветков, който беше убит …Apr 21 2020vijti.com

Реакцията й обаче предизвика иронични коментари, тъй като никой не е очаквал от лидерката на БСП да каже истината. „Колкото си призна за задкулисните срещи по разни ловни стопанства и петролна компания, толкова ще каже истината и сега“, коментират запознати.

Реакцията на Нинова е обяснимо изнервена, тъй като „Телеграф медиа“ отправи и въпроси към държавната ББР как е отпуснат кредитът и така ли се харчат парите на данъкоплатците. Явно отговорите на тези питания силно тревожат червената баронеса и тя сега е решила да атакува. Освен това притеснението й е обяснимо и по друга причина – сайтът „Афера“ публикува фотоси на нейната посестрима Мая Манолова как излиза от офиса на укриващия се в Дубай кървав олигарх Васил Божков, явно след като е била там за „поддръжка“. Сега явно Нинова е силно тревожна, че подобни снимки могат да излязат и за нея и това буквално я е изправило на нокти.

Страхът на Нинова от уличаващи доказателства срещу нея не е от вчера. Името й бе замесено в прословутото дело „Фронтиер“ от 2006-2007 г., когато Корнелия Нинова е зам.-министър на Румен Овчаров и се разгаря аферата „Р. Овч.“. Тогава са записани над 1000 страници разговори и SMS-си, които разкриват, че посредник между Красимир Георгиев – Фронтиера и следователката Шарланджиева е Корнелия Нинова.

Двете са разговаряли помежду си и със следствения Георгиев преди всеки разпит. Така показанията на Георгиев – свидетел по делото за пране на пари от Валентин Димитров, са били предварително нагласявани. След един от поредните разпити Красимир Георгиев пратил на зам.-министърката Нинова съобщението: „Твоята приятелка е фантастична.“

Има се предвид следователката Шарланджиева. Заради подслушаните и записани разговори прокуратурата повдигна обвинение срещу Корнелия Нинова и следователката Шарланджиева. Не е тайна, че „Фронтиер” симпатизира и спонсорира БСП, затова и истинският възход на кръга започва с идването на Столетницата на власт. За две години при управлението на тройната коалиция „Фронтиер” и свързаните с него фирми се утвърждават като едни от най-сериозните играчи в енергетиката, строителството и продажбата на имоти.

Отделно председателят на БСП Корнелия Нинова нашумя и като кралицата на приватизацията, заради участието й в сделката за „Техноимпекс“. Според медийни разследвания комунистическата водачка е придобила дружество с активи от близо 3 милиона лева срещу скромната сума от 70 000$. Сделката е част от приватизационната сага на държавното предприятие „Техноимпекс“, на което самата Нинова е била изпълнителен директор преди приватизацията. Сделката е сключена на 13 януари 1999 г. Като продавач е посочен министърът на търговията и туризма Валентин Василев, а от друга настоящият лидер на БСП и тогавашен 28-годишен начинаещ предприемач Корнелия Нинова. Платената цена е 70 000$. В приватизационния договор посочената пълна цена е 700 000$, но е записано, че 90% от сумата може да се плати чрез компенсаторни записи.

Зловещо: Погребален агент е пиар №1 на Корнелия НиноваПиар стратегиите на Корнелия Нинова се чертаят от…погребален агент. Новината лъсна от интервю на н…Jun 3 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!