Нинова: Преди 4 месеца ГЕРБ искаха намаляване на присъдите на наркомани шофьори. Лично Лъчезар Иванов идваше при мен да се моли да подпишем

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обществото в последните часове е разтърсено от смъртта на журналиста Милен Цветков, който беше убит на пътя от дрогиран младеж. Всички дължим на Милен Цветков уважение за това, че той беше непримирим, смел, журналист с характер, който безкомпромисно критикуваше властта. Многократно беше свалян от ефир, уволняван, но това не му попречи да бъде себе си. Сигурно днес ще се опитат да кажат, че БСП използваме тази смърт за политически цели.

Вижте палата за 2 милиона на майката на убиеца на Милен Цветков (Снимки): Както бе установено при разследването на зверската катастрофа, в която загина журналистът Милен Ц…Apr 21 2020vijti.com

Затова искам да припомня нещо – когато свалиха Милен Цветков от ефир 2018 г., нашата парламентарна група беше единствената, която в парламента го защити, каза Корнелия Нинова, цитирана от novinite.bg.

Днес чух Борисов да казва, че иска много сериозни наказания за дрогирани шофьори. Къде беше той през декември 2019 г., когато неговите депутати внесоха това предложение? Също искам да споделя, че ГЕРБ идваха при нас, лично Лъчезар Иванов(б.ред. синът му е един от пътниците в колата убиец), с искане да подпишем този закон в името на националния консенсус – политическо съгласие за намаляване на наказанията за дрогирани шофьори, които убиват невинни хора по пътищата, търсиха те.

Разбира се, че отказахме и сме единствената партия, която не е вносител на този закон. Суровостта на наказанията е абсолютно необходимо условие за борба с тези престъпления, но не е единственото решаващо. Винаги се плъзгаме в тази посока – дайте да вдигаме наказанията – вие сте свидетели колко пъти са променяни текстове в Наказателния кодекс, но истината е в приложението на закона.

Там някъде се къса веригата и там се получава това чувство за несправедливост у българските граждани. Защото много често тези извършители на престъпления се ползват от протекции на властта. Затова няма ефективни присъди, затова няма чувство на справедливост и затова днес обществото ни е гневно от смъртта на Милен Цветков. Винаги се оперира на парче – днес се случи трагедия, обществото се надигне, те имитират мерки, след това – затишие до следващия случай. Защото тяхната стратегия е да се работи на парче.

Ние сме били последователни през последните години по тази тема – пътна безопасност, войната по пътищата, употреба на алкохол и дрога и шофиране в това състояние. Затова и днес сме така твърди в позицията си спрямо управляващите и спрямо случилото се. Това е една тежка загуба, която беше предотвратима, ако законите се спазваха навреме и се прилагаха наказания без разлика на богати и бедни – всички да са равни пред закона.

PETEL.BG

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!