Карбовски се завръща: Открива есенния телевизионен сезон със спомен за социализма и бившия държавен глава – Тодор Живков

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Карбовски: Втори план“ се завръща в ефир от 7 септември. Авторът и водещ на предаването Мартин Карбовски ще започне есенния телевизионен сезон със спомен за социализма и бившия държавен глава – Тодор Живков.
В събота от 18 часа, именно на рождения ден на бившия първи в държавата, водещият ще припомни за зрителите парчета история от комунизма и живота на Тато.
Пред Карбовски прочутата режисьорка на българската „народна“ телевизия Иванка Гръбчева Антонова ще сподели своите носталгични спомени за Живков. Тя е била човекът, отговорен за всички излъчвания, речи и поздравления по случай Нова година на Живков по БНТ.
Мартин Карбовски: Във всяко село по един изрод отгледахтеИЗРОДЪТ, който отгледахте. Изродът от Сотиря няма приятели, няма семейство, няма работа, няма образо…Aug 19 2019vijti.com

От бай Данчо (Йордан Стоичков), готвачът на Живков, зрителите ще разберат кой е бил единственият човек, който е смеел да разказва вицовете за Тато на самия Тато.
И за баланс, историята на момчето Цветан Килограмски, известен като атентатора на Живков. Килограмски лежи 10 години в затвора, заради обвинението, че е искал да убие Първия в държавата. Какво са неговите спомени и какво той помни от Живков, зрителите ще видят на 7 септември.
Предаването ще мине от спомените за Тодор Живков и социализма, през темата за правота да притежаваш оръжие за самоотбрана и как това е регулирано у нас и в Европа, със среща с известна като българското „Барби“ – Андреа, която плаща висока цена, за да изглежда като „чудовището от Лох Нес“ според хората, до това как отделни хора взимат решение да заживеят простичък живот на село и да избягат от суетата.

Припомняме, че Би Ти Ви дълго умуваха дали да не се разделят с провокативният журналист.
Конкретният повод беше скандала с репортажа от миналата седмица, когато Карбовски разказа историята на малкия Атила, който от години живее с майка си в Холандия. Проблемът според бащата на детето е, че майката в момента съжителства с жена. Внушението на предаването бе, че холандски гейове и лесбийки отнемат българските деца от родителите им. Репортажът предизвика буря от възмущение, а от Би Ти Ви запазиха хладнокръвно мълчание.
110 граждани и обществени личности изпратиха отворено писмо до институциите във вторник, с което ги сезираха за опасна пропаганда и дезинформация в предаването “Карбовски: Втори план“.
Те настояваха за реакция от страна на бТВ и СЕМ и апелираха държавните институции да противодействат на надигащата се в последните месеци вследствие на подобна дезинформация психоза сред българите, че “някой ще дойде да им вземе детето“.

Писмото беше адресирано освен до бТВ и СЕМ, също и до премиера, президента, главния прокурор, полицията, парламентарната комисия по култура и медии, министрите на социалната политика и външните работи, посолството на Нидерландия, Асоциацията на европейските журналисти и др.
Източник: Лупа
Мартин Карбовски аут от Би Ти Ви заради последния си репортаж: Договорът му виси на косъмБи Ти Ви може и да не поднови договора на Мартин Карбовски от есента, научи Lupa.bg от хора от екипа…Jun 10 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!