Мартин Карбовски аут от Би Ти Ви заради последния си репортаж: Договорът му виси на косъм

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Би Ти Ви може и да не поднови договора на Мартин Карбовски от есента, научи Lupa.bg от хора от екипа на медията. Предаването „Втори план“, което се излъчва всяка събота, подписва контрактите си с канала сезон за сезон. В края на юни трябва да се поднови договора за предстоящите 12 месеца, но в Би Ти Ви умували дали да не се разделят с провокативният журналист.
Конкретният повод е скандала с репортажа от миналата седмица, когато Карбовски разказа историята на малкия Атила, който от години живее с майка си в Холандия. Проблемът според бащата на детето е, че майката в момента съжителства с жена. Внушението на предаването бе, че холандски гейове и лесбийки отнемат българските деца от родителите им. Репортажът предизвика буря от възмущение, а от Би Ти Ви запазиха хладнокръвно мълчание.
Марто Карбовски не се стърпя: Не е „просто любов“ да вземеш 150 000 евро, за да снимаш прегръщащи се момчетаВиждам фрустрацията на приятелите си от гей обществото. Изцапаха им сто и петдесет-хилядна еврова ка…Dec 18 2018vijti.com

Шефът на публицистиката в медиата Венелин Петков обаче е на мнение, че границата е прекрачена и Би Ти Ви не бива да показва предаването занапред, тъй като редовно се нарушавали етичните норми и плурализма на мнения. Същевременно „Втори план“ е външна продукция и нюзрума на Би Ти Ви не може да окаже контрол върху съдържанието. Факт е обаче, че предаването е с много висок рейтинг. Предложението на Петков и в този часови пояс репортери на Би Ти Ви да подготвят нестандартни мини филми, по подобие на „Ничия земя“ по Нова телевизия.
Все още не е ясно какво ще е решението на Би Ти Ви. На този етап обаче надделява мнението, че Мартин Карбовски не бива повече да има предаване в канала. Отделно в телевизията се получил донос срещу журналиста, че бил нещо като консултант на телевизията на БСП, което още повече нагнетило настроенията срещу него.

„Ако махнат Карбовски, ще сбъркат. От Нова телевизия ще го лапнат веднага“, коментират в медийните среди.
Припомняме, че 110 граждани и обществени личности изпратиха отворено писмо до институциите във вторник, с което ги сезират за опасна пропаганда и дезинформация в предаването “Карбовски: Втори план“. Те настояват за реакция от страна на бТВ и СЕМ и апелират държавните институции да противодействат на надигащата се в последните месеци вследствие на подобна дезинформация психоза сред българите, че “някой ще дойде да им вземе детето“.
Писмото е адресирано освен до бТВ и СЕМ, също и до премиера, президента, главния прокурор, полицията, парламентарната комисия по култура и медии, министрите на социалната политика и външните работи, посолството на Нидерландия, Асоциацията на европейските журналисти и др.
Източник: lupa.bg
Лили Иванова в навечерието на 80-годишния си юбилей: 3 пъти съм плакала в живота сиНе е за вярване, но на 24 април Лили Иванова ще отпразнува 80-ия си рожден ден. „Цяла година чакам р…Apr 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!