Изгониха от „Пирогов” „медсестрата” от перваза на Партийния дом

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Уволниха дисциплинарно от „Пирогов”физиотерапевта Бойка Анастасова, станала известна като медсестрата, стояла на перваза на Партийния дом през март по време на протеста на здравните работници. Причината за махането й е неспазена вътрешна заповед, която задължава работещите в спешния институт да си правят  PCR-тест за COVID-19 при завръщане от отпуск.

Столична колегия на БЛС: Борисов да не се поддава на шантаж от 5 медицински сестри с неясна принадлежностКатегорично се обявяваме против начина, по който се налагат политически искания, уронвайки по този н…Mar 6 2020vijti.com

„Не знаех за тази заповед, никой не ме беше уведомил за нея. Нямаше я качена дори на сайта на „Пирогов”. На 24 август, когато се връщах на работа след отпуск, заради ненаправения PCR-тест шефът на Клиниката по детска хирургия доц. д-р Христо Шивачев ме изгони от работа. Поисках да ме освободи писмено, за да не излезе, че съм се самоотлъчила. Заради моето настояване той започна да ме ругае. Същото направи и началникът на Клиниката по детска ортопедия и травматология д-р Николай Цуцумански. Той дори си позволи да ме бута и обижда пред пациентите”, разказа пред Lupa.bg Бойка Анастасова.

„След скандалното поведение на двамата лекари си направих теста. Отказах да си тръгна преди края на работното ми време, въпреки че и картата ми за влизане беше блокирана и аз нямах достъп до отделенията и седях само в стаята за почивка. След работа си направих теста”, уточни физиотерапевтът.

„Почувствах се шокирана и унизена заради агресивното поведение на двамата медици. Заради стреса, който преживях, имах нужда от лекарска помощ и се обърнах към специалисти. Те прецениха, че трябва да си остана вкъщи 3 дни. Върнах се на работа на 28 август и чак тогава представих теста за коронавирус.  Ръководството на болницата ми поиска писмени обяснения за неспазената заповед и днес ме уволниха”, разказа здравната работничка.

Бойка Анастасова вече е запознала институциите със случилото се с нея. Тя е сезирала  Комисията по дискриминация, Лекарската етична комисия, здравния министър и омбудсмана за отношението на нейните шефове към нея. Засега обаче официален отговор от нито една служба не е получила.

Медицински сестри наистина мизерстват, а в Правителствена болница има и такива с 4000 лв. заплатаСпоред шефа на НСО бунтът на мед.-сестрите е: „Терористичен акт или нещо такова.“ А според гербаджий…Mar 8 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!