Медицински сестри наистина мизерстват, а в Правителствена болница има и такива с 4000 лв. заплата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Според шефа на НСО бунтът на мед.-сестрите е:
„Терористичен акт или нещо такова.“ А според гербаджийката депутатка Дариткова е „Целенсочена и организирана провокация.“ Понеже съм лежал в „Пирогов“, където работи сестрата излязла на перваза, и имам преки впечатления, нека да кажа – да вършиш тая работа там, не за 700, а и за 2000 лева заплата е  унижение. Затова там са останали сестри предимно в пенсионна възраст. Добра-лоша, „Пирогов“ е болница с огромно натоварване, а заплащането е мизерно. Както е мизерно впрочем на сестрите из повечето болници в България, с изключение на частните (макар че и там не навсякъде е добре).

Ето какво се разбраха Бойко Борисов и медицинските сестриМедицинските сестри, които изкараха протестни палатки в неделя вечер и продължиха да протестират пре…Dec 16 2019vijti.com

Впрочем, грешка. Има една болница, където не е така.

Това е правителствена болница „Лозенец“. Готвех публикация за там, но ще го кажа в аванс:

В правителствена болница има мед.сестри със заплата от 4000 лева. И същевременно там има някои доктори с по 900 лв. заплата. Какви са тия високоплатени сестри? Те са за ВИП-пациентите, в тях попиват всички тайни за това кой министър е предозирал със стимуланти и др. субстанции и го спасяват там посран. И тези високоплатени сестри обгрижват такива и тичат около леглата им непрекъснато. Впрочем и сестрите в „Пирогов“ тичат около много повече пациенти. И не са най-любезните сестри, като високоплатените в Правителствена. Но за тия пари в „Пирогов“ простосмъртните това могат да очакват.

Редно е обаче тези простосмъртни гласоподаватели да се замислят и на следващите избори да прекратят това безобразие с Правителствена болница. Това помпане на държавен ресурс за височайши задници. Като искат специално отношение – да си плащат допълнителни застраховки и да ходят в частни болници.

А сега държавни и общински болници в мизерия, сестрите се бунтуват, а една високопоставена болница поддържа специален персонал. Който да се грижи специално само за пациентите от властта, за които смятат сестрите за терористки и провокаторки.

Столична колегия на БЛС: Борисов да не се поддава на шантаж от 5 медицински сестри с неясна принадлежностКатегорично се обявяваме против начина, по който се налагат политически искания, уронвайки по този н…Mar 6 2020vijti.com

Източник:бгнау

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!