Жената на Николай Станчев изля болката си от загубата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Съпругата на актьора Николай Станчев – Ивана Папазова е в шок от внезапната загуба на любимия си, който си отиде само ден, след като отпразнува 60-тата си годишнина, както стана ясно от публикации на негови приятели и колеги в социалната мрежа, пишат от show.blitz.bg. Какво точно се е случило с големия актьор и дали е имал здравословни проблеми, към момента не става ясно, а близките му все още не могат да повярват на случилото се.

Съпругата на Николай Станчев в шок: Моето всичко си отиде, боли!Съпругата на актьора Николай Станчев – Ивана Папазова е в шок от внезапната загуба на любимия си, ко…Aug 3 2021vijti.com

„Животът е миг! Останалото е вечност! Моето всичко си отиде! МоятНики, Вече е Ангел! Болиии!“, написа с огромна болка съпругата му Ивана Папазова. Само ден по-рано тя му признава за пореден път колко много го обича – „Един живот, една любов и само ти и аз! Обичам те! Бъди ми здрав! Честит Рожден Ден!“.

Смъртта е пълно и необратимо прекратяване на жизнените процеси в живите организми и естествен край на всеки живот. Всеки многоклетъчен организъм рано или късно умира. При благоприятни условия на околната среда, едноклетъчните организми могат да се делят неопределено дълго време и на практика са безсмъртни.

Връзката между живота и смъртта, и нейната същност са предмет на редица религиозни и философски анализи. Повечето религиозни системи се основават на вяра в някаква форма на задгробен живот или прераждане. Съвременната наука не е в състояние да обясни еднозначно произхода и същността на съзнанието при човека. Независимо от тази неопределеност, повечето съвременни учени са настроени атеистично и считат религиозните вярвания за спекулативни и антинаучни. Науката, която изследва настъпването и особеностите на смъртта, се нарича танатология.

Всеки жив организъм се намира в повече или по-малко устойчиво термодинамично неравновесие с околната среда и вътрешно динамично равновесие, което се означава като хомеостаза. Тя се поддържа чрез метаболизма – непрекъсната обмяна на вещества и енергия между организма и околната среда. Основен признак на хомеостазата са градиентите между организма и средата:
температурен градиент – при нормални условия тялото на животните винаги е по-топло от околната среда;
воден градиент – сухоземните организми съдържат повече вода от околната среда, а водните – по-малко;
и др.

Настъпването на смъртта се характеризира с нарушаване и пълно изчезване на хомеостазата, метаболизма и градиентите. Настъпва термодинамично равновесие между организма и околната среда. Труповете на мъртвите животни изстиват, като температурата им се изравнява с тази на средата. Мъртвите растения изсъхват и водното им съдържание се доближава до това на околната среда.

Настъпване на смъртта
Висшите многоклетъчни организми са изключително сложни биологични системи, които се състоят от милиарди клетки и множество подсистеми – нервна, сърдечно-съдова, дихателна и други. Даже при рязко настъпване на тежки, несъвместими с живота увреждания, организмите не умират внезапно, а в продължение на няколко минути. В някои случаи настъпването на смъртта може да продължи с часове и дори дни.

Гинка Станчева: Още не съм си платила парното от миналата година, дано не умра в мизерияГолямата ни актриса Гинка Станчева живее трудно и стои на студено в апартамента си в София. Това каз…Mar 9 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!