Вдовицата на Коста Цонев: Нямам нужда да се виждам с останалите му роднини

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вдовицата на големия актьор Коста Цонев Ели Цонева е бивша куклена актриса, която днес е брокер на имоти. Миналата година тя завърши на 61 магистратура по международни бизнес отношения. С Коста се запознават през 1980, шест години по-късно заживяват заедно в къщата му в Бистрица, а през 1994 г. сключват брак. Тя е до него и в последните му дни, а девет години след смъртта му продължава да страда за голямата си любов. Ели Цонева даде интервю пред Ива Димитрова за вестник „Галерия“, което беше публикувано от сайта Антени.

Вдовицата на Коста Цонев стана милионеркаПочти милион успя да влее в сметките си вдовицата на големия актьор Коста Цонев благодарение на щедр…Jul 6 2021vijti.com

– Ели, наистина ли сте продали семейната къща на Коста Цонев в Бистрица за 950 000 лева?
– Не, няма такова нещо. Просто свалих обявата, защото искам да ремонтирам последния етаж с трите спални до края на лятото, началото на есента. Ще ги шпакловам, ще подновя дюшемето, вече направих двете бани и като оправя всичко, отново ще пусна обявата. Естествено, че ще вдигна и цената на къщата, защото вече една баня струва поне десет хиляди лева.

– Досега имаше ли сериозен купувач, който беше готов да даде тези пари?
– Да, имаше, но той искаше да се изнеса около Нова година. Казах му, че ми трябват поне три месеца, и той се отказа. Иначе беше готов да даде цената, която искам, но нямаше как точно през зимата да търся къде да се местя. Имам друг апартамент и ако реша, мога да отида в него да живея. Къщата е много голяма за мен, а аз съм сама жена. Само спалнята ми е 40 квадрата. Като изчистя едната част от къщата, и вече се уморявам. Имам два гаража, две мазета. Ако не се намери подходящ купувач, който да даде парите, които искам, няма да я продам, а ще я давам под наем. Вече съм на години за пенсия, но продължавам да работя, защото парите, които ми дава държавата, са много малко.

– Чу се, че като продадете имота, ще заминете да живеете при сина ви в Париж?
– Не, нямам намерение да живея във Франция. Париж никак не е моят град. Иначе редовно гостувам на сина си. Честно казано, нямам представа какво ще правя. Дай боже да попътувам. Синът ми е финансов анализатор, там стана бакалавър и магистър. Постоянно влиза от проект в проект. Семеен е, имам много сладка внучка на осем години. Последно ходих през октомври при тях, а с внучката редовно се виждаме онлайн.

– Ваксинирахте ли се срещу ковид, за да можете да пътувате свободно?
– Не се имунизирах, но всяка година се ваксинирам срещу грип. Нито съм боледувала, нито имам антитела. Предпочитам да си сложа „Ваксигрип“ – ваксина, която е отглеждана 40 години, защото антигрипните са проверени във времето. Тя е за всички щамове, включително и за коронавируса, и нямам никакво намерение да си слагам шестмесечна експериментална игла срещу ковид. Не съм спряла да се виждам с приятели, с различни хора по работа и ето че не се заразих. Явно ме пази антигрипната ваксина.

– Имате ли работа във вашата брокерска фирма и други служители?
– Нямам намерение да работя интензивно. Правя го за себе си, когато излезе нещо, което мога да предложа на близките си. Имам приятели, които искат да купуват или продават само чрез мен. Обявите, които съм пуснала, не се предлагат от други фирми.

– Учехте висше образование на 60 години, завършихте ли го?
– Да, дори изкарах и магистратура по международни бизнес отношения преди година и половина. Преди това завърших бизнec мeниджмънт и икoнoмикa в Eврoпeйcкoтo виcшe училищe в Плoвдив, къдeтo ми преподаваше Жaн Видeнoв. Харесва ми да общувам с нови и млади хора. По едно време мислех да запиша да уча право, но за него присъствието на лекции е ежедневно и се отказах. Нямаше как да ходя на упражнения, толкова много ангажираност щеше да ми дойде в повече. Но непрекъснато се оглеждам за интересни занимания, защото ми е приятно да уча нови неща. Но на курс по йога например не бих се записала, защото за мен това е нещо сериозно. На медитация никой не може да те научи, само ти можеш да намериш вътрешния си мир.

– В какви отношения сте с останалите роднини на мъжа ви – Мариана и Деси Цоневи, чувате ли се, виждате ли се?
– Не, те нямат потребност от мен, аз също от тях. Не се чуваме и виждаме. На панихидите си ходя сама, те дават интервюта колко са били близки с него. Иначе не сме имали конфликт, но не общуваме. Последно се видяхме на погребението на Митко Цонев.

Анахид Тачева е съкрушена, дъщеря й от Коста Цонев отново посегна към чашкатаДрамите в живота на Анахид Тачева не спират. Тревоги отново й създавала дъщеря й Теодора, плод на лю…Jun 10 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!