Ето как ще почиват учениците през април

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

След като вече първият срок приключи във всички училища, в 313 от тях, началото на втората половина от учебната година бе отложено с 2 или 3 седмици. Причина за това бе възможността за провеждането на дейности по интереси за учениците от 1-и до 6-и клас вместо вземането на нов материал по време на онлайн обучението през декември.

Министър Вълчев-Отказваме се от графика за учениците при следните условия Спорен е въпросът коя среда колко допринася за увеличаване коефициента на заразяване, но е факт, ч…Feb 14 2021vijti.com

В момента около 60% от учениците учат присъствено – начален етап, три випуска измежду 5-и -12-и клас, които се сменят на ротация, и  около 43 000 ученици в малките училища.

Още седмица на място в школата ще са, 5-и, 10-и и 11-и клас. По график от 4-и до 17-и март пък след няколко месеца поред дистанционно обучение присъствено ще учат 6-и, 9-и и отново 12-и клас.  Ако ситуацията се запази, след средата на март в клас ще се върнат отново 7-и, 8-и и вероятно 10-и клас.

Училищата ще останат отново празни през април, когато е междусрочната ваканция. Учениците от 1-и до 11-и клас ще почиват 9 дни – от 3-и до 11-и април. За зрелостниците паузата е по-кратка. Тяхната пролетна ваканция е само 4 дни – от 8-и до 11-и.

Ето кога смятат да върнат всички ученици в клас Напролет ще може да се говори за вариант всички ученици да се върнат в клас. Това заяви пред Btv о…Feb 1 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!