Министър Вълчев-Отказваме се от графика за учениците при следните условия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Спорен е въпросът коя среда колко допринася за увеличаване коефициента на заразяване, но е факт, че всяко едно взаимодействие го прави. Образователната система е среда на многочислено, многочасово взаимодействие. В момента 650 000 деца и ученици приблизително са в училищата и няма как това да не бъде част от веригата на разпространение на вируса.

Министър Вълчев: Училищата са готови да превключат към онлайн обучение Училищата са готови за един час да превключат към онлайн обучение. Това заяви образователният мин…Feb 9 2021vijti.com

Изследванията показват, че колкото са по-малки децата и учениците, толкова по-малко индивидуално пренасят вируса. Проблемът не е толкова детето, колкото класната стая като среда на многочислено взаимодействие. Това заяви на брифинга в МС министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Данните показват, че предучилищният етап и началният етап сравнително малко допринесоха за нарастването на заразата. Ако бяха най-големите преносители, щяхме да имаме бум и по 10 000 дневно заразени, коментира Вълчев.

Поехме риск с по-големите ученици, казахме, че образованието е приоритет, образованието е ценност и си заслужава да поемем този риск – единственото, което можем да поставим на везната срещу правото ни на здраве. Разбира се, ако ситуацията се влоши, ще се откажем от графика, той не е самоцел. Желанието ни е максимум присъствено обучение, но доколкото е разумно, доколкото не застрашаваме живота и здравето на голям брой учители, ученици и родители, каза още министър Вълчев.

Даниел Вълчев: Нямам никакво намерение да се ваксинирам Нямам никакво намерение да се ваксинирам, никога не съм се ваксинирал доброволно – това призн…Dec 27 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!