До 3 години затвор грозят родителите на падналото дете в Пловдив

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Случаят с момиченцето, паднало от 2-рия етаж на къща в Пловдив, докато родителите му – Румен и Златка, спели под въздействието на алкохол, влезе в прокуратурата. Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под родителски грижи без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо здраве и развитие.
Такова деяние е криминализирано в българското законодателство, като Наказателният кодекс предвижда до 3 години лишаване от свобода, както и обществено порицание.
Отнеха на Бритни Спиърс попечителството над децата й: Едното й дете беше нападнато от баща йОтнеха на Бритни Спиърс попечителството над синовете й, след като едното й дете беше нападнато от ба…Sep 12 2019vijti.com

Припомняме, че както TrafficNews съобщи тежкият инцидент е станал на 6 септември, около 18:30 часа. Мъж от квартала видял тялото на падналото дете, плувнало в кръв и веднага позвънил на 112. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница. Получило е черепно-мозъчна травма и лекари са го стабилизирали 2 дни. Към този момент животът му е вън от опасност, а състоянието му е стабилно.
По досъдебното производство са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествието, изготвен е фотоалбум, разпитани са свидетели и родителите на детето.

Алкохолните проби на родителите – близо 1.9 на бащата и 1.2 промила на майката със сигурност ще се разглеждат като утежняващо вината обстоятелство.
За случая е уведомена Агенцията за закрила на детето, като е възложено нейни служители да се запознаят със случая и изготвят социален доклад, който да бъде представен по досъдебното производство.
Все още не може да се каже дали малката Дария ще бъде изведена от семейството си. Това заяви директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив Надя Танева.
Детето е видяно от съседи да лежи обляно в кръв на плочките под прозореца в двора на къщата. Те се обадили на 112, а детето е откарано в лечебното заведение в тежко състояние.

В отдел „Заклира на детето” е била проведена среща с бабата на Дария по майчина линия и сестрата на майката. Те са изразили готовност да полагат грижи за момиченцето, ако родителите бъдат подведени под наказателна отговорност.
Работата по случая все още продължава, като се извършват активни действия по разследването, предадоха от прокуратурата.
Източник: trafficnews
Дете почина в плевенската болница: Родителите се борят за справедливостМомченце на 1 година е починало в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Гео…Jul 25 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!