Горещ слух: Гласят Даниела Бобева за служебен премиер?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Стигне ли се до оставка на правителството, невъзможност за формиране на ново в рамките на този парламент, на ход е Румен Радев. Президентът трябва да назначи служебно правителство, да разпусне Народното събрание и да насрочи нови избори в срока по чл. 64, ал. 3 от Конституцията, а именно – най-късно до два месеца след прекратяване на пълномощията на предишния парламент.

6 въпроса към Гешев от Димитър Стоянов: Кога ще публикувате чатовете на премиера, министри и депутати с Божков?Главният секретар на президентството Димитър Стоянов отправи остри въпроси във фейсбук към главния п…Jul 15 2020vijti.com

Според източници от президентството, цитирани от „Труд“, най-удачен вариант към момента за служебен премиер е проф. Даниела Бобева – икономист и финансист, в момента преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Тя вече е била министър в служебно правителство – това на Стефан Софиянски и е била съучредител на неговата партия Съюз на свободните демократи. Бобева бе и вицепремиер в правителството на Пламен Орешарски. Напоследък тя минава за особено близка до президента.

Днес една от най-големите маркетингови и консултантски компании в света IHS Global Insight обяви в своя прогноза, че вероятността за оставката на правителството нараства, но премиерът Бойко Борисов ще прави всичко възможно да държи ГЕРБ начело на властта поне до края на годината, а вероятно и до март 2021 г., когато би трябвало да се проведат редовни парламентарни избори.

Lupa.bg

2012 г. Тома Биков: Има шанс Борисов да бъде първият премиер, който ще лежи в затвораПовечето българи, които се интересуват от политика, вероятно са забравили, че дежурният по реакции о…Jul 13 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!