ВИП Брадър остава в историята: Шоуто гълта над 3 млн. лева от бюджета на Нова

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Догодина може и да няма „ВИП Брадър”, мълви се усилено в медийните среди. Причината са крайно незадоволителните резултати на риалити шоуто този сезон, дочу HotArena.
Те са доста под очакваните от Нова телевизия. Предаването едва сега започна да трупа рейтинг, който обаче не може да компенсира слабия период между 20 септември и 20 ноември. Шоуто гълта над 3 милиона лева от бюджета на Нова телевизия и догодина най-вероятно телевизията ще си спести този разход.
Сумата може да бъде похарчена за поне 2 други мащабни риалити шоута, или за 3 сериала, както най-вероятно и ще стане, коментират в бранша.
Турция снима скандален филм за Наим Сюлейманоглу и променя световния му прякор – възмущението е огромноЩангистът почина в Истанбул на 18 ноември 2017 г. „Джобният Херкулес“ става „Турският Херкулес“ Шефъ…Dec 10 2018vijti.com

Босовете на канала предвиждат да направят почивка от една година и да пуснат в ефир предаването през 2020-а. Вместо „ВИП Брадър” идната есен може да има сезон на „Деннсинг старс” или „Х Фактор”.
Идеята за предаването се появява в Холандия, където се състои и първото издание през 1999 г. , сочи справка в Уикипедия.
Оттогава негови варианти се срещат по целия свят (Англия, Австралия, Германия, Канада, Испания, САЩ), като това е една от най-успешните телевизионни продукции, включително и в България. Името на шоуто произлиза от романа 1984 на Джордж Оруел, в който Големия брат (Big Brother) управлява диктатурата си като непрекъснато наблюдава поданиците си чрез техните телевизионни екрани и им напомня това с фразата „Големият брат те наблюдава!“.

Риалити форматът ВИП Брадър често пъти беше осмиван заради интелектуалния капацитет на повечето от участниците в него.
За съжаление.
А ето и любопитната история на шоуто Биг Брадър
Първоначалната идея за Големия брат идва от романа на Джордж Оруел – „1984“, който е бил написан през 1949 година, разказва bigbrother.start.bg. Романът е фантастична дистопия (обратното на утопия), в него се разказва за управляващата класа, която умишлено потиска бедните маси. Романът има мрачно-сатиричено настроение. В него управляващите чрез страх, лъжи и безмилостни наказания всяват ред в държавата.

В романа се разказва също така за всевиждащата полиция, която има камери в буквално всяка стая. Гражданите на страната нямат никакъв личен живот, дори времето, когато не са на работа не им принадлежи.
Биг Брадър в романа е всевиждащ лидер-потисник. Неговият образ е доста мистериозен. Описан е като мъж на около четирдесет и пет, с плътни черни мустаци груби черти.
Романът 1984 е най-известната творба на Оруел. По него са направени две филмови продукции през 1956 и 1984, а през 1954 и 1965 са правени две телевизионни адаптации от БиБиСи.

Твърде е възможно и романът „Еден“ на полският писателят Станислав Лем да е вдъхновен от романа на Оруел.

Шоуто „Биг Брадър“, което всички вече гледаме и в България започва своята история през 1999 година в Холандия. Негов продуцент е компанията „Ендемол“. Шоуто бързо придобива популярност и негови клонинги се появяват по целия свят.

Във Великобритания вече са осъществени две серии на Биг Брадър, в които участват знаменитости, като целта е била благотворителна.

Навсякъде, където се излъчва Биг Брадър предизвиква противоречиви настроения сред обществото. Голяма част от тях се дължат на сексуалните сцени в предаването. Дали ще има или няма да има секс в Биг Брадър зависи изключително от темперамента на участниците, от традициите в съответние страни, както и от контрола на телевизионната цензура.
Радев: Не могат да скрият апартаментите си зад режисираните истерии със съпругата миПрезидентът Румен Радев отхвърли твърденията и внушенията, че проблемите в България са резултат от л…Dec 9 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!