Радев: Не могат да скрият апартаментите си зад режисираните истерии със съпругата ми

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Президентът Румен Радев отхвърли твърденията и внушенията, че проблемите в България са резултат от липсата на диалог между него и правителството. Радев заяви, че не президентът, а правителството разполага с бюджета, разпределя обществените поръчки, финансира медиите.
Държавният глава отправи остри критики, припомняйки „онези 400 000 бюлетини, намерени в Костинброд, депутатите, които пренасяха чувалите с бюлетини, вечните дебати за мъртвите души в избирателните списъци, за купения и корпоративния вот, за изборния туризъм, за броенето на бюлетините“.
От думите му се разбра, че това са основания за съмнение в състоянието на нашата демокрация.
Деси Радева унизи жестоко Слави Трифонов, вижте с какво го сравни и каква е причината за скандалаДеси Радева си го върна с лихвите на Слави Трифонов! Разрази се нов скандал около съпругата на прези…Dec 9 2018vijti.com

„Бедността и несигурността са трупани с десетилетия. Те се задълбочиха през годините. Това прави труден диалогът ми с правителството, което не се вслушва в гласа на хората. Мнозинството се отнася оскърбително към протестиращите майки.
Дава нелепи обяснения за своите апартаменти и скандали. Повишава данъчната тежест на по-бедните. Не мисля, че това е покана за диалог към мен“, посочи държавният глава пред БНТ.
Той отбеляза също така, че не може да има съглашателство и единение в името на корупционния комфорт и на гърба на българските граждани.

„Правителството отново не можа да преизчисли пенсиите, а в същото време гледаме как изведнъж избуява явно грижливо отгледаният бюджетен излишък“, добави Радев.
Според него гражданите ще търсят все повече етичния критерий, а не цвета на партиите – дали си подлец, или честен
На въпрос защо отказва да приеме правителството за разговори, а коментира „Визия на България“ с Корнелия Нинова, президентът каза:
„Приех парламентарните сили по време на консултациите за съставяне на правителство. Чух техните идеи, но днес правителството не изпълнява собствената си програма. Парламентът брои кворума и произвежда лобистки закони, на които аз после налагам вето.

Аз не искам да обсъждам боксуващи програми. Аз съм готов да обсъждам визия за бъдещето, която има ясни идеи за реформи и за модернизация на страната“.
Условието за среща с изпълнителната власт остава представянето на решителна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за справяне на спада на чуждестранните инвестиции.

Попитан, дали всеки, който протестира срещу това правителство може да разчита на неговата подкрепа, той отговори: „Зависи от неговата кауза. Ако негова кауза е отговорна, справедлива и демократична – да, той може да разчита на моята подкрепа“.

По повод напрежението около съпругата му Десислава Радева държавният глава посочи, че тя „пътува с него без да струва никакви допълнителни разходи на президентството и не шофира и автомобил на НСО.“

„Мога само да благодаря на моята съпруга, че въпреки режисираните истерии, от самото начало само заради факта, че е моя съпруга, тя продължава да стои до мен“, посочи Радев.

„В България безнаказано се вихри само корупцията и заблуждава онзи, който си мисли, че ще скрие апартаментите и скандалите на властта зад един зле паркирал автомобил или зад една нехайно попълнена бланка от чиновник за участие в международна конференция“, обобщи президентът.

Слави нападна Радев: Води жена си по екскурзии с нашите пари, интересно какъв експерт по екология е тя?Нов скандал около съпругата на президента Десислава Радева разпали Слави Трифонов в шоуто си. Снощи …Dec 7 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!