Български град въведе нова традиция: За кръстта ще скачат само юнаци със зелен сертификат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ритуалът по хващането на кръста във водата в Монтана тази година ще има важно условие. А то е всеки участник в богоявленската надпревара да има зелен сертификат, , съобщиха от общината. Участниците ще трябва да представят и кръщелно свидетелство.

Кирил Петков: Сертификатът на всеки ваксиниран и починал с COVID-19 ще бъде проверяванСтартираме остра кампания срещу фалшивите сертификати. Това заяви в ефира на „На фокус“ премиерът Ки…Jan 3 2022vijti.com

Преди хвърлянето на кръста Негово високопреподобие архимандрит Антим – протосингел на Видинска митрополия, ще отслужи тържествена света литургия и Велик Йордански водосвет. Службата ще започне в 9:00 ч. в  храм “Св. св. Кирил и Методий”. Непосредствено след нея литийното шествие ще се отправи към езерото. Маршрутът му ще премине по централната алея на бул. „Трети март” и ще завие наляво по ул. „Александър Стамболийски”, за да стигне до водоема, предаде Нова тв.

Всички участници в изваждането на кръста ще бъдат благословени от архимандрит Антим и ще получат възнаграждение за своята съпричастност към големия християнски празник и към традицията.

Организаторите апелират към присъстващите за спазване на противоепидемичните мерки – носене на маски или дистанция от минимум 1,5 метра.

Пловдивчанин разказа как 3 дни е влизал, където си иска, без сертификатПловдивчанин показа колко лесно е било за него да влезе на доста места, за които се изисква зелен се…Jan 3 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!