Андреа към Саня Армутлиева: Какво стана с 10-те милиона в КТБ?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Предложението на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов за министър на културата – Саня Армутлиева предизвика лавина от негативни коментари в музикалните среди и не срещна никакво одобрение нито от страна на певци, нито на композитори и текстописци. В социалните мрежи от няколко дни се въртят какви ли не слова по адрес на „желязната лейди“ на българската поп музика, видя Lupa.bg.

Срещу шефката на музикална компания „Вирджиния Рекърдс“ има и онлайн петиция. Подписката е изпратена до лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов и Тошко Йорданов, като в нея се настоява да бъде избран друг човек за министър на културата. Като мотив за искането се посочва „Армутлиева бе системно свързвана с монопола над аудио съдържанието в електронните медии и редица други скандали в музикалния бизнес в България.“

Как Саня Армутлиева отмъкна мъжа на Камелия ТодороваМузикалният продуцент Станислава Армутлиева е предложението за министър на културата от партията „Им…Jul 13 2021vijti.com

Станислава, както е истинското име на Саня, се свързва и с едни 10 млн. лв на „Профон” и „Мюзикаутор”, които потънаха потънаха в КТБ. Това са неизплатени пари на „незасечените“ от медиа мониторинга изпълнители или, казано с други думи, с тази огромна сума са били ощетени стотици български музиканти. Според Армутлиева парите са от непотърсени от артисти отчисления за авторски права. Тези пари все още имат неясна съдба.

Фолк певицата Андреа повдигна въпроса за изчезналата крупна сума. Ето какво написа блондинката:

„Не разбирам от политика, но разбирам от музикални права и това, как те се разпределят в чужбина и в цивилизованите държави! Благодарение на работата ми с румънски и американски продуценти, добих ясна представа кое е „нормално“ и кое не! И ще се меся, защото както аз, така и много колеги и композитори забравиха как изчезнаха 10 милиона от КТБ, за авторски права. Когато няма пари в музиката, няма и стимул за нашите творци, да излязат на световен план. После чалгата била виновна за всичко, не, просто хората работят с това, което разполагат.

От години се носят слухове, че върху музикалните медии се оказва натиск от страна на Армутлиева и, че има уговорки в телевизиите и радиата да бъдат пускани песни само на определени изпълнители. Саня, разбира се, отрича да има такива договорки.

Друг любопитен факт около Армутлиева е, че дълги години тя имаше съдебни спорове с певицата в бенда на Слави Трифонов Невена Цонева. През 2015, в „Шоуто на Слави Трифонов“ по bTV е излъчен скеч, в който Трифонов се обръща към Евгени Димитров с думите:

„Не подписвай нищо със Саня“.

„С музиката бяхме дотук!“ Андреа скочи с пост срещу Саня АрмутлиеваПоп фолк дивата Андреа нападна музикалния продуцент Станислава Армутлиева. Причината е предложението…Jul 13 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!