Съвършената смес за паниране на тиквички: Добавете една съставка в яйцата и стават неустоими! Хрупкави и пухкави:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това е най-простата и сполучлива рецепта за пържени тиквички. Авторката на рецептата смята, че така приготвените тиквички са дори по-вкусни от месото, затова често ги приготвя като основно ястие с вкусна салата като гарнитура. Никой не може да устои на чудните панирани тиквички .

Има безброй комбинации, които можете да изпробвате с тиквички, но пържените са най-вкусни. Процесът на приготвяне е много лесен, а ще обогатите ястието, ако добавите малко кашкавал към яйчената смес – именно в тази съставка се състои тайната на въпросната панировка за тиквички . И не е нужно много брашно, достатъчна е една супена лъжица. Ето какво ви трябва, за да си приготивте съвършената смес за паниране на тиквички :

Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

панирани тиквички

Панирани тиквички с кашкавал – съвършено вкусни

Продукти:

2 млади средно големи тиквички

100 г кашкавал по избор

3 яйца

1 ч.л. ситно нарязан копър/магданоз

 1/2 ч.л. бахар на прах

1/3 ч.л. черен пипер на прах

1/2 ч.л. сух босилек

сол на вкус

100 гр. галета

1 с.л. брашно

около 100 мл олио за пържене

Приготвяне:

Измийте тиквичките със студена вода, отрежете краищата и внимателно ги нарежете на тънки ленти с дебелина около 3 милиметра. Посолете ги от двете страни и ги оставете да престоят 15 минути.

тиквички на ленти

През това време те ще пуснат собствения си сок и ще омекнат. Докато чакате, пригответе съставките за паниране. Кашкавалът се настъргва на фината страна на рендето (за да може да полепне хубаво по тиквичките).

тиквички за пържене

Към яйцата добавете всички подправки, а може и нещо по ваш вкус, сол и черен пипер, след което разбийте добре, за да се изравнят. След това добавете ситно настъргания кашкавал и отново разбъркайте, за да се разпредели.

панировка с кашкавал

Задушени тиквички с пилешко – нереална вкусотияЯстието, което днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си приготвите, съчетава в едно приятното и п…Jul 8 2022vijti.com

панировка за тиквички

В друга отделна чиния изсипете галетата, която също трябва да е фино смляна, след което добавете пълна супена лъжица бяло брашно. Разбъркайте, докато сместа стане гладка.

галета с брашно

ПАНИРАНЕ: Оваляйте добре всяка лента тиквичка в сместа от галетата и брашното, а след това в сместа от яйцата и кашкавала.

тиквички паниране

тиквички в панировка

Пържат се в умерено загрято олио до зачервяване от двете страни. Извадете ги върху хартиена салфетка.

тиквички в тигана

панирани тиквички

Да ви е сладко!

панирани тиквички с кашкавал

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!