Настъргвам тиквичките, обърквам хубаво и пека – перфектният огретен с тиквички, пухкав и много сочен:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Огретен от тиквички – вкусотията, която събира малки и големи на трапезата. Лесен, сочен, вкусен – думите не могат да го опишат, затова най-добре да опитате сами. Тази рецепта е просто перфектната – пропорциите са точни, а резултатът…. Е, ще се убедите сами! Ето как се прави най-лесният и вкусен огретен от тиквички:

Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Огретен от тиквички

Продукти:

3 тиквички

400 гр.кашкавалена извара

3 триъгълничета топено сирене по желание

150 гр.кашкавал

3 яйца

3 с.л.брашно

1 ч.ч.прясно мляко

50 гр.краве масло

сол – на вкус

1 ч.л.черен пипер

2-3 скилидки чесън

щипка индийско орехче

1 връзка копър

3 с.л.олио

огретен от тиквички

Приготвяне:

Тиквичките обелете и настържете. Посолете ги леко и ги оставете да си пуснат сока. След това ги изстискайте хубаво и сложете в дълбока купа. Прибавете към тях изварата и нарязаните на малки парченца топено сирене. Посолете и овкусете с пипера, смления чесън, индийското орехче. Нарежете на ситно копъра и прибавете към сместа. В друга купа разбийте яйцата. Прибавете към тях млякото и брашното. Разбъркайте добре (ако е необходимо, използвайте миксер, за да не се получат бучки от брашното).

Разтопете маслото и намажете с него дъното и стените на тавичката. Оставете фурната включена. Изсипете сместа с тиквичките и изварата в тавичката, загладете и изсипете отгоре млечно-яйчената смес. Разклатете тавичката, за да се смесят добре продуктите. Сложете да се пече в загрятата фурна около 30-40 мин.

Извадете огретена, поръсете с настъргания кашкавал и допечете още 10 мин до запичане на кашкавала. Нарежете на квадрати, след като леко се охлади, поднесете със ситно нарязан пресен чесън. Огретенът може да се консумира както топъл, така и студен.

Настъргвам тиквичките на едро ренде, доматите нарязвам на кръгчета, малко подправки и тортата е готова Тортата с тиквички ще бъде чудесна лятна закуска на вашата маса. Можете да я приготвите с домати, …Jun 22 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!