Задушени тиквички с пилешко – нереална вкусотия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ястието, което днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си приготвите, съчетава в едно приятното и полезното. Точно поради тази причина е невъзможно да подминете рецептата!  Дамите, които държат на външния си вид, веднага ще оценят лекия „характер“ на това невероятно блюдо от тиквички и пилешко филе, защото не съдържа много калории.

Хапвайте го смело на вечеря и изобщо не се притеснявайте за фигурата си. Ястието е полезно, усвоява се перфектно от организма и няма да ви донесе никакви неприятни последици!

Ето от какво се нуждаете, за да се приготвите тази лека вкусотия: 

2 големи парчета пилешко филе 
5 суп. л. растително масло 
4 бр. малки тиквички

2 бр. средно големи домата 
4 скилидки чесън 
сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте пилешкото филе и го подсушете с кухненска хартия. Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер и оставете за 15 минути.

В тиган загрейте 3 супени лъжици растително масло. Добавете пилешкото филе и пържете до златистокафяво от всички страни. След това прехвърлете месото в чиния, покрийте с фолио и оставете за 15 минути.

Докато филето си „почива“, измийте тиквичките, след което ги разполовете по дължина. Нарежете на филийки с дебелина 1,5-2 см.

Измийте доматите и ги нарежете, чесъна – също, но на много ситно.

Нарежете пилешкото филе. Загрейте останалото масло в тенджера и запържете тиквичките на силен огън до златистокафяво. Добавете чесъна, доматите, солта, черния пипер, разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън под капак за 10 минути.

Към задушените тиквички прибавете пилешкото месо. Оставете да къкри на умерен огън за още 5 минути.

През това време може да подредите масата и да съберете семейството! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Настъргвам тиквичките, обърквам хубаво и пека – перфектният огретен с тиквички, пухкав и много сочен: Огретен от тиквички – вкусотията, която събира малки и големи на трапезата. Лесен, сочен, вкусен …Jul 2 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!