Пчелите измират прогресивно и вече знаем защо, а също и как можем да помогнем

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пчелите измират прогресивно и това пряко застрашава изхранването и дори оцеляването на човечеството. И данните от тази година са стряскащи, като особено обезпокоително е положението в САЩ, където работливите труженици дори бяха обявени за защитен вид.
След дълга серия анализи, учени от университета във Върмонт откриха основната причина за изчезването на полезните насекоми, чиято дейност по опрашването засяга около 1/3 от хранителния ресурс на планетата.
Експертите са категорични, че глобалното затопляне е в основата на изчезването на пчелите. Те са сравнили данни от 1901 до 2010 година, които ясно показват тенденцията.
Простичка народната рецепта с мед и канела е способна да излекува редица упорити болести, дори и лекарите са възхитени от ефекта йWeekly World News даде списък на заболявания, които могат да се излекуват с мед и канела, в унисон с…Jan 6 2017vijti.com

В резултат на климатичните промени местообитанията на пчелите предимно в Северна Америка и Европа са се свили многократно.
Изследването обхваща 67 вида земни пчели. При всички е установено, че са напуснали около 300 километра от южната част на регионите, които са обитавали.
Те се оттеглят от най-горещите точки на двата континента, обаче не успяват да се заселят трайно на север.
Оказва се, че глобалното затопляне е много по-пагубно за насекомите, отколкото използването на пестициди в селското стопанство, както се смяташе досега. Всеки от нас може да помогне за запазването на този ценен вид. Как да стане това вижте във видеото, което следва.

Всъщност, знае се че ролята на пчелите за екологичното равновесие несъмнено е голяма. Простичко казано – без пчели няма екология. Всички го знаем, но често тази роля на малкото крилато насекомо се омаловажава, защото, ако се признае от земеделските производители, от деятелите в горското стопанство, екологическите и други организации, пчеларството трябва да се субсидира и то в обем, който включва опрашване на диворастящите видове, получаване на екологично чисти пчелни продукти и всички изследвания, свързани с ролята на пчелите в поддържане на екологичното равновесие. От това равновесие зависи в бъдеще животът на земята.
Тази вкусна комбинация е вълшебна, защото лекува дълъг списък от болестиЗападни експерти са установили, че комбинацията от пчелен мед и канела има лечебен ефект върху дълъг…Jan 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!