На 7 октомври 2018 г. Бойко кара новите джипове и прави пищен водосвет, а днес за ГЕРБ Радев е виновен

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На 7 октомври 2018 г. на пищна церемония с водосвет Бойко Борисов тества един от новите 341 джипа за МВР, за които ОЛАФ днес твърди, че има измама. Хубаво му е вътре, личи си!

„Автомобилите са в пълна готовност да изпълняват задачите, за които са предназначени. Искам да поздравя колегите и да ги използват в услуга на обществото“, заявява гордо тогавашния министър на вътрешните работи Младен Маринов.

Писмо от Добруджа до Борисов и Ангелов: Човек умря в адски мъки, молейки се за въздухДобруджанеца Тодор Петров изпрати изключително тежко писмо до редакцията на frognews.bg, в което раз…Jan 28 2021vijti.com

През февруари 2018 г. правителството на ГЕРБ е подписало договора за автомобилите, въпреки препоръка на ЕК, че може да последват санкции. Има дори допълнение и анекс към договора за доставка на таблети.

Днес ГЕРБ твърди, че нямат нищо общо и естествено…Радев е виновен!

Но в това няма нищо изненадващо.

Онзи ден дългогодишният член на БКП Бойко Борисов заклейми комунистите, че и наследниците им за народния съд.

Днес Борисов заклейми Путин за репресиите над мирно протестиращите и ареста на Навални, въпреки че през лятото десетки невинни мирно протестиращи българи бяха бити по площадите, арестувани и обвинени.

Амнезия? Шизофрения? Едва ли. Или може би хитър политически ход за отклоняване на вниманието по стар традиционен български обичай „Крадецът вика дръжте крадеца“?

А Борисов обича традициите, неслучайно има поп на всяко рязане на лента. Обича и народопсихологията, защото той е продукт и резултат на тази народопсихология. Набожността и показното спазване на традициите са основен пиар метод да влияе на масата, чиято народопсихология е вековно свързана с ритуалите.

На церемонията през октомври 2018 г. присъства и бившия главен прокурор Сотир Цацаров, финансовия министър Владислав Горанов, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и тогавашния министър на вътрешните работи Младен Маринов.

Бойко пробва един от новите джипове.

Красимир Каракачанов също позира гордо до возилата.

Договорът на МВР за покупка на джипове, който според ОЛАФ съдържа достатъчно основания за прокурорско разследване, ясно е записан в регистъра на обществените поръчки на 20 март 2018 г., година след служебното правителство, сформирано от президента Радев, както личи от публикувания тук документ.

Кадър БАИ

Поръчката е с номер 342812 и е подписана на 22.02.2018 г. за доставка на полицейски автомобили с повишена проходимост. Тя е разделена на две части, като едната – за 6 млн.лв. предизвиква вниманието на Европейската служба за борба с измамите, която налага платените от ЕС пари да бъдат върнати, като бъдат компенсирани за сметка на българските данъкоплатци.
Сделката е заложена от кабинета Борисов 2 с министър Румяна Бъчварова и е завършена при Борисов 3 с министър Валентин Радев.

ЕК дори е информирала МВР, че с подписването на договора може да последва санкция за страната, но правителството пренебрегва това и подписва договора.

Чрез нея се прочистиха останалите на склад  автомобили, произведени в завода в Ловеч, свързан с бизнесмена и бос на ЦСКА Гриша Ганчев.

Линк към договора, сключен от настоящето правителство на 22 февруари 2018 г. https://bntnews.bg/f/news/o/1093/d156220fcb4a423c62ed3c1e946217ee.pdf

„Процедурата по закупуване на въпросните автомобили от МВР е стартирана през есента на 2016 г. от второто правителство на премиера Бойко Борисов и е приключила с подписването на договор 10 месеца след изтичането на мандата на Пламен Узунов като служебен министър на вътрешните работи“.

Въпросният договор не само е подписан по време на третия кабинет на Бойко Борисов на 22 февруари 2018 г., почти 10 месеца след края на мандата на служебното правителство, но и посоченият краен срок за изпълнение на същия договор е септември 2017 г. Заради това очевидно противоречие в началото на февруари 2018 г. Европейската комисия е информирала МВР, че при сключване на въпросния договор за страната ни може да последва финансова санкция. Министерството на вътрешните работи е пренебрегнало препоръката на ЕК и на 22 февруари 2018 г. е подписало договора, твърдят още от президентството.“, заявиха от президентството.

Въпреки че подписаха договора и „рязаха лентите“ от ГЕРБ обявиха, че нямат нищо общо и че за всичко е виновно служебното правителсто. Критериите са били променени от доставка на високопроходими автомобили на такива с повишена проходимост, които не отговарят на европейските стандарти за охрана на границата и противодействие на миграционния натиск.

Те са категорични, че промяната на въпросните критерии е нарушението на изискванията на Споразумението с ЕК, което е предмет на разследването на ОЛАФ.

От ГЕРБ подчертават, че е нямало как МВР да не подпише договора в началото на 2018 г., защото преди това поръчката е била обжалвана последователно пред Комисията за защита на конкуренцията и ВАС и е била потвърдена от тях.

Те посочват, че действащият Закон за обществените поръчки не предвижда възможност за отмяна на влязло в сила решение, потвърдено и от българския съд.

От прокуратурата се дистанцираха от доклада на ОЛАФ, а от президентството настояха за пълното изсветляване не само на тази съмнителна доставка на автомобили за МВР от правителството на Бойко Борисов, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо

Видео: Новини.бг

Министър Маринов похвали отличните качества на колите от завода на Гриша Ганчев

Румен Петков: Борисов е с двойно гражданство. Изпращам официално питане до Оман, Израел и СомалияПредседателят на АБВ заяви, че ще направи проверка на коя още страна е поданик премиера Бойко Борисо…Jan 25 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!